Клінтон шкодує через те, що «змусив» Україну відмовитися від ядерної зброї

Клінтон шкодує через те, що «змусив» Україну відмовитися від ядерної зброї

Колишній президент США Білл Клінтон зізнався, що шкодує про свою роль у ядерному роззброєнні України в 1990-х роках.

Про це колишній президент Америки розповів в інтерв’ю ірландському телеканалу RTÉ, пише ТСН.

 Клінтон заговорив про війну в Україні, обговорюючи мирний процес у Північній Ірландії.

«Я відчуваю особисту причетність, тому що я змусив їх погодитися на відмову від ядерної зброї. І ніхто з них не вірить, що Росія пішла б на це, якби Україна все ще мала свою зброю», – заявив експрезидент США

.

Він заявив, що знав –  Путін, на відміну від свого попередника Бориса Єльцина, не підтримав би аналог Будапештського меморандуму.

«Вони боялися віддати її, бо думали, що це єдине, що захищало їх від експансіоністської Росії. Путін, коли побачив нагоду, порушив угоду і спочатку захопив Крим. І я через це почуваюсь жахливо, тому що Україна є дуже важливою країною», – зазначив Клінтон.

 Також він вважає, що підтримка з боку США та Європи для України у повномасштабній війні з РФ має залишатися непохитною. Також він припустив, що настане час, коли Україна вирішить, «що зможе досягти мирної угоди, з якою зможе жити».  

Читайте також:

  • У  Пентагоні повідомили, що дадуть Україні основні бойові танки Abrams M1A1. Це базова версія танка, але вона старіша за M1A2. У відомстві пояснили, чому прийняли таке рішення та заявили, що їх доставлять уже до осені 2023 року.
  • Ядерну зброю у Білорусі росіяни збираються розмістити біля кордону з Польщею.

Можливо зацікавить