Коли повністю зникнуть черги вантажівок на «Ягодині»: митники про ситуацію на кордоні

Коли повністю зникнуть черги вантажівок на «Ягодині»: митники про ситуацію на кордоні

На митному посту «Ягодин» ситуація з чергами вантажівок значно покращилася порівняно із 5 вересня, коли польські далекобійники розпочали страйк. 

Про це у коментарі ВСН розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш. 

Станом на 20 вересня там перебуває 180 автомобілів на в'їзд та 350 транспортних засобів очікує на виїзд з України.

«Ми ще нескоро, принаймні після Перемоги, зможемо говорити про повну відсутність черг на кордоні. Але загалом сьогодні їх всемеро менше, ніж було раніше. Орієнтовно черга становить десь 9 кілометрів, а станом на 5 вересня було близько 50-ти».

«Наразі все стабілізувалося. Зазначу, що 350 автомобілів це та кількість, яку оформляють митники за зміну. Тобто, якщо раніше водіям доводилося стояти тижнями, то зараз це займає менш як добу. Нехай так буде і надалі, адже завдання на економічному фронті не менш важливі, ніж у зоні бойових дій», - зазначила речниця.

Стосовно пункту пропуску «Устилуг», де пропускають автомобілі до 7,5 тонн та порожні вантажівки на виїзд з країни, то там ситуація стабільна.

«Переважно у черзі там збирається близько 100 автомобілів. Порожні фури, які пустили через цей пункт пропуску, значного навантаження не створили», - прокоментувала Валентина Черниш.

Нагадаємо, що у зв’язку з війною та звантаженням «Ягодина» через «Устилуг» пустили порожні фури, що рухаються на виїзд з країни.

Нагадаємо, станом на ранок 12 вересня ситуація на «Ягодині» поліпшилася. Окрім того, в Україні вже найближчим часом запрацює електронна черга на кордоні.

Можливо зацікавить