Коли у Луцьку запрацює «Стадіон Авангард» та за чиї кошти

Коли у Луцьку запрацює «Стадіон Авангард» та за чиї кошти

В обласному центрі Волині з'явиться нове комунальне підприємство «Стадіон Авангард»

Відповідне рішення ухвалили на сесійному засіданні Луцької міськради у середу, 28 вересня.

КП «Стадіон Авангард» є некомерційною структурою, і функціонуватиме за кошти міського бюджету, що виділятимуть на розвиток та утримання сфери фізичної культури і спорту. Засновником та власником майна підприємства є Луцька громада.

На «Авангарді» мешканці Луцької громади зможуть регулярно займатися спортом, тренуватися, а також там проводитимуть спортивні заходи, ярмарки та фестивалі.

Крім того, там планують організовувати для населення безоплатні та платні послуги з оздоровлення, занять фізкультурою та спортом, формуючи групи, секції з видів спорту, групи здоров’я.

Керуватиме підприємством директор, якого після конкурсу призначає Луцький міський голова.

«Сьогодні стадіон не функціонує, адже у нас наразі немає футбольної команди. Але оскільки багато лучан займаються спортом, і сама споруда потребує уваги та фінансування, то вирішили передати його у комунальну власність. Крім того, наш стадіон сертифікований і може приймати чемпіонати України та Європи. Зараз ми хочемо максимально утримати цю базу, аби мати спортивне місто і громаду», - зазначив директор департаменту молоді та спорту Луцької міськради Володимир Захожий.

За словами Луцького міського голови Ігоря Поліщука, загалом на утримання стадіону заплановано 3 мільйони гривень.

«Але потрібно врахувати, що він є одним із небагатьох стадіонів, де можна проводити збори з легкоатлетичних змагань, що добре оплачуються. А саме, за три дні можна отримати від 150 до 200 тисяч гривень. А після нашої перемоги плануємо здавати його для інших заходів. Хочу, аби він став центром спортивного життя нашої громади», - розповів міський голова.

Також він зауважив, що після моніторингу соцмереж дійшов до висновку, що лучани проти перейменування стадіону.Депутат Андрій Разумовський поцікавився, коли ж запрацює стадіон та хто ним зможе користуватися. 

На це питання Володимир Захожий зазначив, що тривалий час там не було персоналу, і стадіон не міг функціонувати. 

«Після призначення керівника проведуть обговорення графіку його роботи. Там зможуть займатися усі бажаючі. Але точна дата стане уже після призначення керівника», - підсумував директор департаменту.

Можливо зацікавить