Коли в Україні здешевшають яйця

Коли в Україні здешевшають яйця

В Союзі птахівників України обіцяють, що ціни на яйця стабілізуються до кінця жовтня, а в листопаді почнуть знижуватися.

Про це 18 жовтня на брифінгу повідомив директор профільної асоціації Сергій Карпенко, - пише ТСН.

«Очікуємо цього місяця збільшення пропозицій від промислового сектора завдяки збільшенню виробництва. Адже підприємства почали відновлювати своє поголів'я у червні-липні. В жовтні буде стабілізація цін на яйця, і очікуємо, що вже в листопаді буде зниження цін на полицях магазинів», - зазначив він. 

Водночас Карпенко пояснив, що зростання ціни на яйця спричинили сезонні коливання кількості продукції, зменшення кількості виробників яєць у попередні два роки та повномасштабне вторгнення Росії. Так, за його словами, за оцінками Союзу птахівників, промислове виробництво яєць через війну зменшилося десь на 20%.

Нагадаємо, що в Україні наприкінці вересня - на початку жовтня ціна на яйця зросла до 70 грн, а ще в липні десяток можна було купити за 23 гривні. В Мінагрополітики зазначають, що зараз ціна за десяток оптом становить 43 грн. Однак в супермаркетах вона коливається від 50 до 80 грн.

Можливо зацікавить