Кордон на Волині непорушний, а в Білорусі «беруть на олівець» потенційних призовників, - Генштаб ЗСУ

Кордон на Волині непорушний, а в Білорусі «беруть на олівець» потенційних призовників, - Генштаб ЗСУ

На Волині кордон із Білоруссю залишається непорушним. Втім уже місяць білоруси перевіряють мобілізаційні ресурси. При місцевих органах виконавчої влади створили спецгрупи для перевірки та уточнення інформації чим займаються, військово-облікові спеціальності та сімейного стану, потенційних призовників. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України з Білорусі, зокрема, й застосування іранських ударних безпілотників «Шахід».

Про це мовиться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, покращити тактичне положення, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, разом із тим веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. 

РФ продовжує підготовку частини мобілізованих на загальновійськових полігонах та в підрозділах підготовки фахівців окремих спеціальностей. 

За минулу добу Сили оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Землянки та Чугунівка на Харківщині, а також Соледар, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка на Донеччині.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. 

Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетних та авіаційних ударів по інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Загалом, за попередню добу, окупанти завдали 2 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснили 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. 

Ворожих ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Бахмут, Запоріжжя, Миколаїв та Новотавричеське Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. 

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Григорівка, Красне, Огірцеве, Стариця, Петро-Іванівка, Фиголівка, Хатнє, Червона Зоря та Чугунівка;

на Куп’янському та Лиманському напрямках – із танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Ковалівка, Макіївка, Ямполівка, Кам’янка та Білогорівка;

на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Веселе, Зеленопілля, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Озарянівка, Опитне, Соледар, Спірне та Яковлівка;

на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське, Красногорівка, Костянтинівка, Первомайське, Новомихайлівка, Мар’їнка, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та Залізничне;

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Микільське, Ольгівське, Павлівка та Шевченко.

На Південнобузькому напрямку ворог вів обстріли в районах населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них - Шевченкове, Тернові Поди, Мирне, Новогригорівка, Квітневе, Киселівка, Благодатівка, Новополтавка, Білогірка, Давидів Брід та Трифонівка. Від реактивної та ствольної артилерії постраждала інфраструктура Нікополя та Іллінки на Дніпровщині.

За уточненою інформацією, підтверджено знищення трьох реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», а також евакуацію 22 жовтня близько 70 поранених військовослужбовців противника в Михайлівки на Запоріжжі. 

У Енергодарі російські окупанти здійснили ротацію особового складу на АЕС. Вони й надалі фізично і морально тиснуть на працівників ЗАЕС, щоб примусити їх підписати контракти з корпорацією «Росатом». Крім того, загарбники заборонили працівникам електростанції виїзд на територію, підконтрольну українській владі.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 11 ударів. Підтверджено ураження 11 районів зосередження озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили 12 БпЛА «Шахід-136».

Українські ракетні війська та артилерія за минулу добу уразили чотири пункти управління, п’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, зенітний ракетний комплекс, район вогневих позицій артилерії та інші важливі об’єкти противника. 

Можливо зацікавить

Українець приплив на надувному матраці до Білорусі

Українець приплив на надувному матраці до Білорусі

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»
фото

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Ще одна категорія громадян може втратити право на відстрочку від мобілізації

Ще одна категорія громадян може втратити право на відстрочку від мобілізації

Графік відключення світла Волинська область

Сьогодні ввечері на Волині застосують графіки вимкнення світла. Оновлено

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео
відео
фото

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео

Мобілізація в Україні

Чому чоловіки за кордоном мають оновити дані в консульствах: нардеп розповів подробиці

Чоловік втік до Угорщини на КПП Астей у Закарпатті

Чоловік вирвався від прикордонників і втік до Угорщини на Закарпатті

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Мобілізація інвалідність

Чи можлива мобілізація людей з інвалідністю після змін у законі