«Кожен хоче ворога за горло потримати»: волинські тероборонівці відточують бойову майстерність

«Кожен хоче ворога за горло потримати»: волинські тероборонівці відточують бойову майстерність

Кожен хоче помститися, знищити ворога і кожен хоче найжорстокішої смерті для ворогів. Такий бойовий настрій нині у кожного українця, а надто у військових, які вже майже рік боронять наші землі.

Про тренування волинських тероборонівців, їхні плани й ситуацію на українсько-білоруському кордоні йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Кожен хоче ворога за горло потримати» - із таким настроєм вже майже рік ці чоловіки днюють і ночують біля кордону з білоруссю. Цілодобово стежать за активністю ворога і, раптом що, готують їм незабутні вітання. Якщо хоч один росіянин чи білорус ступить на нашу землю – сюрприз, кажуть, буде смертельним.  

 «Ми захищаємо рідну землю, свою область, в якій ми живемо. Відступати немає куди. Позаду наші сім'ї, наші будинки. Наші друзі й наші знайомі. Те, що було збудовано своїми руками, і щоб прийшли якісь собаки і все розвалили – дуже б цього не хотілося. Артилерія є богом війни, але кожному богу потрібні очі. І ми їх забезпечуємо. Ми займаємося виявленням цілей і коректуванням вогню», - наголошує головний сержант 1-го взводу мінометної батареї Іван, позивний «Старк».

Міномети з'явилися на початку 20 століття, а воювали ними ще за часів першої світової війни. Переваг у міномета безліч.

«Можна з укриттів таких стріляти, щоб противник тебе на бачив.Тобто не прямою наводкою, а з якогось горбочка, навіть з окопа можна стріляти. І як показує практика, як показують на відео, ми бачимо, як б'ють мітку наші», - каже командир міномета Олег, позивний «Волина». 

«Велика перевага в тому, що він є досить мобільним для переміщення на невеликі дистанції. Дуже швидко з ним працювати», - розповідає командир міномета Віталій, позивний «Арчі».

 Постріли у прикордонні з Білоруссю звучать часто, адже захисники, які ще донедавна працювали вчителями, кухарями, водіями й програмістами, постійно тренуються, аби бути переможцями, а не переможеними.   Кожен зі складу 100-ї окремої бригади територіальної оборони наполегливо відточує бойову майстерність на випадок вторгнення гібридних військ Росії та Білорусі з північного напрямку.   

«Ми є нащадками наших предків козаків. І я думаю, більше нічого не треба говорити – перемога буде за нами», - наголошує Віталій.

«Нам немає куди відступати, це тільки перемога. І навіть не думаєш, що підеш з армії без перемоги», - наголошує Олег. Та не лише із перемогою на полі бою. Бійці хочуть, аби за всі гріхи відповіли не лише військові армії Росії, а й головний вбивця – Володимир Путін.

«Я надіюсь, що ми живими їх вже не побачимо», - командир міномета Віталій, позивний «Арчі». 

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

Поховання військового

Від початку повномасштабної війни захищав Україну: на Волині прощатимуться з Героєм Андрієм Ярошиком

Рецепт паски
відео

Перевірений роками: бабуся з Волині поділилася рецептом паски без замішування тіста

війна

За покликом власного сумління доєднався до війська: на війні загинув Герой з Волині Андрій Сливка

Поховання військового
відео

Передчасно обірвалося життя: на Волині попрощалися із Героєм Олександром Мажулою

Відключення світла

Фіксують дефіцит в енергосистемі: на Волині застосують графіки обмеження електропостачання