Куди лучанам подіти новорічні ялинки: у зоопарк чи на смітник?

Куди лучанам подіти новорічні ялинки: у зоопарк чи на смітник?

Цьогоріч у Луцьку не створюватимуть спеціальних пунктів для прийому новорічних ялинок від лучан.

Як розповів виданню ВСН начальник «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк, ялинки можна лишити у місцях для великогабаритного сміття біля контейнерних майданчиків.

«Звідти їх заберуть наші комунальники. Також їх можна привезти в центр управління відходами на вулицю Трункіна, 7. А далі - в залежності від стану ялинки: якщо там є зелені гілки, то їх відвезуть у зоопарк, а в іншому випадку - підуть на пальне», - зазначив Марценюк.

Директор луцького зоопарку Людмила Денисенко пояснила ВСН, що як і минулі роки їм будуть привозити ялинки централізовано, і самі лучани також можуть їх принести самотужки, проте не всі.

«Враховуючи досвід попередніх років не потрібно привозити нам повністю сухі ялинки з «дощиком», і витрачати зайві кошти на бензин. А лишіть їх біля сміттєвого контейнера. Бо торік такі дерева привезли аж 14 квітня. Люди повинні чітко розуміти, що зоопарк - не смітник, і ялинки бажано привозити в нормальному стані, з зеленою хвоєю, а не «голі» стовбури», - розповіла очільниця зоопарку.

Також вона зазначила, що це не є основна їжа для тварин, а швидше матеріал для сховку чи підстилки.

«І лише, коли на ялинці є свіжа хвоя, вона може йти як харч», - прокоментувала Денисенко.

Читайте також:

Можливо зацікавить