Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?

Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?

Заміське приватне житло, тобто власний будинок чи котедж, не кожному по кишені. Проте зараз активно будуються заміські багатоквартирні комплекси, і це дає можливість кожному втілити мрію про тихе життя за містом.

Які саме плюси має заміське житло та кому підходить такий стиль життя? Пропонуємо розібратись у цьому на прикладі Житлового комплексу “Амстердам”, який будують у с. Струмівка неподалік Луцька.

1. Менша щільність забудови

Щільність заселення - важливий показник, який впливає на комфорт. За будівельними нормами, максимально на гектар території може проживати 450 людей. Проте лише одиниці луцьких ЖК дотримуються такого показника, а в деяких новобудовах ця цифра перевищує навіть 1000 людей/га.

ЖК “Амстердам” розташований на території комплексної забудови, котеджного містечка “Струмочок”, загальна площа якого 7 га. Якщо порахувати усі котеджі, таунхауси та квартири, які тут заплановано збудувати, виходить 330 помешкань. Показник щільності заселення рахують, зважаючи на середню кількість людей у сім’ї: на Волині так званий “коефіцієнт сімейності” становить саме 2,5 (у когось сім’я нараховує і 10 людей, а хтось проживає сам; це середня цифра).

Таким чином виходить, що на території комплексу (7 га) буде проживати близько 825 людей, і коефіцієнт щільності заселення у “Струмочку” і “Амстердамі” становить 118 людей/га.

До речі, серед міських ЖК у Луцьку найменшу щільність заселення має ЖК “Супернова”, там показник становить 335 людей/га. Детальніше про це можна почитати у статті “Будинки-“рукавички”. Рейтинг людності у луцьких ЖК”.

Очевидно, що за містом, де є обмеження щодо поверхів забудови і зовсім інша концепція житла, не може бути багатоповерхових “мурашників”.

Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?
“Камерна” атмосфера у дворику ЖК “Амстердам”

2. Краща інфраструра комплексу: великі відпочинкові зони, парковки

Ця перевага випливає із попереднього пункту. Адже чим більша територія комплексу - тим більше є можливостей відвести місце для зон відпочинку, дитячих і спортивних майданчиків, достатньої кількості паркомісць.

У великих містах забудовники, на жаль, часто “економлять” землю і тому в ЖК дуже скромна інфраструктура, дитячі майданчики - це зазвичай 1-2 гойдалки та пісочниця, а місць для паркування критично не вистачає. В заміських ЖК зазвичай таких проблем не буває.

Наприклад, біля будинків ЖК “Амстердам” буде окрема величезна зона для відпочинку із сучасним ігровим обладнанням для дітей. Дитячий майданчик у формі піратської шхуни, батути, гірки та труби для спуску, водяні млини та піщані екскаватори, спортивні поля та місця для прогулянок - усе це буде розташовано на території майже пів гектара.

Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?
Сучасні качелі на дитячому майданчику ЖК “Амстердам”

3. Відсутність шуму від автотрас і промислових підприємств

Заміські ЖК зазвичай розташовують не відразу обабіч автотрас, а на певній відстані, щоб забезпечити майбутнім мешканцям тишу та спокій. Також тут не буває поруч великих гамірних промислових підприємств і, як ми вже з’ясували, надмірної кількості сусідів.

На перший погляд, такий показник як “тиша і спокій” може здатися не дуже конкретним та не надто важливим. Проте насправді мова йде не просто про надлишок зайвих звуків, які заважають спати/відпочивати/зосередитись. Науковці довели, що бурхливе міське життя з постійним шумом та метушливістю дуже втомлює і виснажує людський мозок. Як результат - відчуття постійної втоми, роздратування та “вигорання”. 

Тож якщо у вас вже тривалий час є ці симптоми, можливо, саме час задуматись про переїзд за місто?

4. Екологія і природа

Чисте повітря та природа навколо - очевидна перевага заміського життя. Якщо мешканці міст часто рвуться “на природу”, щоб отримати повноцінний відпочинок, то для заміських жителів їхній дім - це вже і є та сама “природа”. 

В ЖК “Амстердам” передбачений гарний благоустрій з великою кількістю зелених насаджень, а приємним бонусом також є ліс, який зовсім поруч - за 1 км від комплексу.

Квартира в місті чи за містом: яка різниця і кому підходить?
Заміський дім - це завжди природа

* * *

Для того, щоб не ідеалізувати заміське життя, варто пригадати і про інший бік медалі. Якщо ви будете жити за містом і, наприклад, у вас з’явиться бажання о 2:00 ночі з’їсти фісташкового морозива, навряд чи вам вдасться знайти його недалеко від дому. Зазвичай на перших поверхах ЖК є продуктові магазини (в ЖК “Амстердам” точно буде!), але здебільшого вони не цілодобові і не мають такого асортименту товарів, як міські супермаркети.

З інших мінусів життя за містом називають гірший доїзд, велику відстань до роботи чи школи/садка, безпеку. Проте в сучасних комплексах забудовники продумують, як уникнути таких труднощів. Приміром, повз “Амстердам” уже ходить маршрутка із Луцька, тут хороша дорога, зовсім поруч будують новий садок, а територія всього котеджного містечка буде закритою і під цілодобовою охороною.

І все ж попри таку кількість плюсів заміського житла кожен повинен сам зробити вибір, який стиль життя йому підходить. А кваліфіковані поради ви завжди можете отримати у відділі продажів Будівельної компанії “Інвестор”:

Телефон: 096 030 20 10

Адреса: м. Луцьк, вул. Коперника, 13 (3 поверх)

м. Луцьк, вул. Супутника, 6 а (ЖК «Супернова»)

Сайт: investor.lutsk.ua

Facebook: investorlutsk

Інстаграм: bud.investor

Youtube: Інвестор

Можливо зацікавить

Ціна - понад 17 мільйонів гривень: біля Луцька продають мініпалац

Ціна - понад 17 мільйонів гривень: біля Луцька продають мініпалац

Будівельна компанія «Інвестор» передала 22 дрони для батальйону «Любарт». Фото, відео
відео
фото

Будівельна компанія «Інвестор» передала 22 дрони для батальйону «Любарт». Фото, відео

Благодійна допомога з Волині школам Донеччини та Чернігівщини
відео
фото

Волиняни передали потужні генератори школам Донеччини та Чернігівщини. Відео

Нерухомість в Іспанії
promo

Найкращі та найдешевші міста Іспанії: що обрати громадянам України?

Андрій Разумовський
інтерв'ю
фото

«Немає жодного сумніву, що перемога за Україною, тож ми плануємо та будуємо»: інтерв'ю з Андрієм Разумовським

На Волині з’явиться новий «МакДональдз»: адреса
фото

На Волині з’явиться новий «МакДональдз»: адреса

Влада, благодійники і бізнес Волині об'єдналися, аби допомогти Харківщині
фото

Влада, благодійники і бізнес Волині об'єдналися, аби допомогти Харківщині

За програмою єОселя відтепер можна придбати будинок чи таунхаус у Будівельній компанії «Інвестор»

За програмою єОселя відтепер можна придбати будинок чи таунхаус у Будівельній компанії «Інвестор»

Студенти луцького вишу завітали до Будівельної компанії «Інвестор»

Студенти луцького вишу завітали до Будівельної компанії «Інвестор»