Квітами вистелили останню дорогу: на Волині поховали Героя Олексія Плохушка

Квітами вистелили останню дорогу: на Волині поховали Героя Олексія Плохушка

У Колківській громаді 29 вересня провели в останню дорогу Героя Олексія Плохушка, який поклав своє життя за свободу та незалежність України в боротьбі із російськими окупантами.

Про це повідомляють на сторінці територіальної громади.

Поховали воїна в рідному селі Новоукраїнка з військовими почестями.

Віддати шану полеглому Герою зібралися жителі громади, рідні, друзі, побратими та односельці, які проводжали свого хороброго захисника в останю дорогу навколішки. На знак поваги до воїна-земляка встелили живими квітами всю дорогу, якою Герой востаннє вирушив вулицями рідного села.

Відспівали Героя в місцевому храмі Великомученика Юрія Переможця. Заупокійне богослужіння очолив Маневицький декан, настоятель храму протоієрей Андрій Закидальський. Після заупокійного богослужіння священник звернувся зі словом проповіді та духовної втіхи до всіх, хто прийшов провести загиблого в останню путь:

«Мужній захисник вирушив на поле бою, щоб боронити Україну, рідний край, свою сім’ю. Герой, житель нашої громади, віддав своє життя за свободу та незалежність Української держави, за щасливе майбутнє теперішніх та прийдешніх поколінь…», – сказав отець Андрій.

Нагадаємо, Олексій Плохушко загинув у Харківській області 22 вересня. Тіло Героя повернула додому місія «На щиті».

Можливо зацікавить