Легалізація партнерств для одностатевих пар в Україні: президент Зеленський відповів на петицію

Легалізація партнерств для одностатевих пар в Україні: президент Зеленський відповів на петицію

Президент Зеленський відреагував на петицію щодо легалізації партнерств для одностатевих пар. Він повідомив, що Міністерство юстиції уже над цим працює.

 

Про це йдеться на сайті електронних петицій. 

 За словами президента, Україна рухається у бік європейських стандартів, в основі яких покладена повага до прав та особистих свобод громадян. 

«Розглядаючи влітку минулого року петицію щодо одностатевих шлюбів, я акцентував увагу на тому, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51). В умовах воєнного чи надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена (стаття 157 Конституції України). Тож я звернувся до Кабінету міністрів України з пропозицією опрацювати питання щодо запровадження інституту зареєстрованого цивільного партнерства», - написав президент. 

Президент повідомив, що наразі  Міністерство юстиції України працює над комплексним законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства. А ще він звернувся до Ради з пропозицією розглянути законопроєкти про легалізацію партнерств для одностатевих пар. 

Читайте також:

Можливо зацікавить