Ліси на Волині садять і переселенці

Ліси на Волині садять і переселенці

Днями до створення нових лісових насаджень долучилися люди, котрі потрапили в наш край, тікаючи від обстрілів і бомбардувань на Харківщині.

А запросили їх до такої хорошої справи працівники і працівниці державного підприємства «Любешівське лісомисливське господарство». Тож неподалік Любешівської Волі відтепер будуть насадження, які по праву можна назвати Лісом миру чи єднання. Бо ж створювали їх лісівники, місцеві мешканці, жителі Києва та переселенки із Харкова, - пише газета «Нове життя». 

Надія та Катерина – серед тих добровольців, котрі й зробили таку хорошу справу на Поліссі одного березневого дня. Ці харків’янки – сусідки, котрі раніше лише віталися на сходовій клітці. Але війна їх поріднила, тож разом опинилися у Любешівській Волі. Саме звідти родом коханий Надії Богдан, який нині стоїть на захисті нашої країни. Він і поклопотався, аби його наречена разом із подругою змогли вибратися із палаючого Харкова та добралися до його мами.

Дівчата радо відгукнулися на пропозицію інженерки лісових культур ДП «Любешівське ЛМГ» Віри Оласюк долучитися до посадки лісу. Тим більше, так вийшло, що робили це якраз у день народження їхнього Богдана. Тож таким чином, як жартували і переселенки, і мама захисника, зробили своєрідний подарунок воїну.

«Після перемоги приходитимемо сюди всі разом по гриби-ягоди. Дивитимемося, як більшають ці деревця, і згадуватимемо, в які буремні часи ми їх створювали. Ростиме Ліс миру на нашій мирній Україні», – впевнені і лісівники, і всі громадяни, котрі завзято попрацювали на лісовій плантації.

Загалом же того дня спільними зусиллями лісівників та громадськості було посаджено нові насадження на площі півтора гектара у двох кварталах Любешівського лісництва. 

Можливо зацікавить