Лучан просять не створювати черг і не панікувати: світло скоро відновлять

Лучан просять не створювати черг і не панікувати: світло скоро відновлять

Мер Луцька Ігор Поліщук звернувся до лучан і розповів про ситуацію у громаді станом на 18 годину, 23 листопада.

Про це він написав на своїй сторінці у телеграмі.

Нижче подаємо текст без змін:

1. Відновлення електропостачання. Енергетики роблять усе можливе, щоб відновити електропостачання. Електроенергія може з‘явитися раніше, ніж за добу, як повідомляли раніше, може з‘явитися навіть сьогодні до кінця доби або вночі.

2. Уникайте паніки. Якщо немає критичної необхідності - не мерзніть та не створюйте черг на АЗС, в магазинах, аптеках та банкоматах. Електропостачання невдовзі відновлять і все запрацює.

3. Усі лікарні обладнані дизельгенераторами й наразі працюють.

4. КП «Луцькводоканал» працює на каналізаційно-насосних станціях з резервним живленням. Щодо подачі води інформацію дамо додатково, треба трохи зачекати. 

5. В Луцьку працює 2 пункти незламності біля драмтеатру та біля палацу урочистих подій. Там можна зарядити телефон, зігрітися, випити чаю.

6. Навчання в школах і садочках. В разі відновлення електропостачання, навчання завтра буде відбуватись в штатному режимі. Якщо ні - школи та садочки працюватимуть в черговому режимі. Той, хто немає можливості залишити дітей вдома, може привести їх в школу або садочок, де вони будуть разом з нашими освітянами. Дайте дітям з собою легкий перекус, в разі відсутності електроенергії харчоблоки не працюватимуть.

7. Внаслідок зупинки електропостачання, електротранспорт не працює. Автобуси працюють в штатному режимі. Аналізуємо пасажиропотік та, в разі необхідності, будемо додавати транспорт на ті чи інші маршрути.

8. Поліція буде здійснювати посилене патрулювання міста у зв‘язку з ситуацією. Поліції допомагатиме муніципальна варта.

Можливо зацікавить