Лучанин пішки дійшов до Рівного за 12 годин

Лучанин пішки дійшов до Рівного за 12 годин

Лучанин Владислав Достовалов пройшов пішки з Луцька до Рівного. Відстань у понад 70 кілометрів чоловік подолав за майже 12 годин.

Ідею такої пішої подорожі «підкинув» друг ще рік тому, розповів лучанин у коментарі ВСН. Однак, спершу травма завадила, пізніше – війна, і ось лише зараз наважився втілити задум у реальність. 

«Ми з другом ще минулої осені планували подолати цю дистанцію, однак травми колін, що у мене, що в нього, не дали реалізувати задум. Пізніше зима, а потім і війна. Було не до цього. Утім, думка про похід ніяк не покидала. Тож тепер вирішив: досить відкладати цю справу, прийшла пора», - розповів Владислав Достовалов. 

А щоб бажання якось підсилити, хлопець ще й посперичався «на символічну суму» з товаришем.

«Та найголовніша мета цієї ідеї - це випробувати себе, свої можливості», - наголосив лучанин. 

Найскладнішим, каже він, у поході була 30-градусна спека, адже не на всіх ділянках виходило іти у затінку. Тож Владислав Достовалов не радить повторювати подібне людям без відповідної фізичної підготовки. 

«Це може бути дуже небезпечно, - каже він та додає: - Я йшов до цього моменту не один день, тиждень, місяць, і зараз у всьому тілі біль і втома, але це втома приємна, біль маленької особистої перемоги, і таких я вірю, ще буде багато. Бо, як каже мій дорогий дядько, «Тільки вперед і вгору».

Разом із перервами на дорогу лучанин витратив 11,5 годин – ішов з 6-ої ранку до 17:30. Найважчою частиною дороги називає шлях перед самим Рівним, адже «на горизонті вже майорить місто, але до нього попереду 8 кілометрів вздовж автостради без затінку, будь-якої доріжки, доводилося іти просто по проїжджій частині поруч із відбійниками».

Нині чоловік з приємною втомою від перемоги над собою запевняє, що подібні мандрівки не покине. Наразі головне вирішити – куди іти наступного разу.

Можливо зацікавить