Лучанин ремонтує автомобілі для військових на передову

Лучанин ремонтує автомобілі для військових на передову

В луцькій автомайстерні «Поршень», де працюють люди з інвалідністю, механік Валентин Шабунін ремонтує автівки для Збройних сил України.

Як розповів Суспільному лучанин, за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну відремонтував десять машин для українських бійців.

На ремонт, каже чоловік, інколи привозять автомобілі, які не підлягають ремонту, тож радить волонтерам вибирати машини зі спеціалістами.

Лучанин ремонтує автомобілі для військових на передову

Про одну з машин, яка вже в робочому стані, розповів: «Вибухи добрі пережила, труба 5 мм – її як фольгу порвало. Приїхала в стані без вікон дзеркал, без фар, мотор був обрубаний, бак прострелений, коліс не було. Щось вкрадене було, щось від вибуху розлетілося».

Засновник громадської організації «Автомобільний клуб інвалідів «Поршень Волині» Валентин Шабунін працює без вихідних. Лучанин допомагає переобладнувати машини для людей з інвалідністю. Говорить: з 24 лютого полагодив і змайстрував вісім таких машин.

Лучанин ремонтує автомобілі для військових на передовуЛучанин ремонтує автомобілі для військових на передову

«Із 25 лютого люди з Харкова, Чернігова, Сум, зі сходу їхали, переїжджали, бо там було жорстко і страшно. По дорозі їм допомагали волонтери, люди, купували авто, я їм робив ручне і вони їхали далі», – зазначив майстер.

Як додав луцький автомайстер Валентин Шабунін, власними силами допомагає ЗСУ і вірить в перемогу України та в українських військових.

 

Можливо зацікавить