Лучанка написала першу книгу для дітей про Голодомор

Лучанка написала першу книгу для дітей про Голодомор

Письменниця з Луцька Юлія Смаль видала книгу для дітей «П'ять колосків. Голодомор. Історії, як зникали українці».

«Це історії про те, як зникали українці, як втрачали українці і про те, як вижили українці. В цій книзі діти живуть своїм дитячим життям, проживаючи всі події, усвідомлючи їх так, як належить звичайним дітям. Вони розповідають історії таким самим дітям про Голодомор», - розповідає Юлія Смаль.

 Авторка зазначає, що ця книга про темні часи нашої історії для того, аби кожен зміг дізнатися правду.

«Давно те було. Уже поросли небуттям степи і могили. Й книжки такі мали б уже давно бути, але ми, українці, не мали такого права, бо жили у величезній «щасливій» державі на ймення Радянський Союз - тюрма народів. Минають часи, відходять уже останні свідки подій середини двадцятого століття і ми, нащадки цілих, нащадки вцілілих, збираємо по зернятках їхні спогади. Не забути, не втратити, пам’ятати. 

Історії, описані тут, - історії справжніх живих дітей, які уміли гратися і допомагати своїм батькам, мріяли про щось, чогось не любили, часом не були слухняними. Словом, ці історії - історії найзвичайнісіньких дітей, розказані ними чи їхніми родичами. І коли мене спитали б, чи я знаю цих людей, то моя відповідь: «Так». Двоє з оповідачок - бабусі моїх добрих подруг, а одна - моя, бо немає в Україні людей, родин яких не торкнулося страшне слово «Голодомор». Не бажаю гарного читання. Бажаю мудрого читання, люба читачко чи любий читачу. Нехай на нашій прекрасній землі буде мир і діти ніколи не знають горя», - пише авторка в описі до книги.

Лучанка написала першу книгу для дітей про ГолодоморЛучанка написала першу книгу для дітей про ГолодоморЛучанка написала першу книгу для дітей про ГолодоморЛучанка написала першу книгу для дітей про ГолодоморЛучанка написала першу книгу для дітей про Голодомор

Читайте також:

Можливо зацікавить