Лукашенко покатав по льоду найманця «ДНР» на інвалідному візку. Відео

Лукашенко покатав по льоду найманця «ДНР» на інвалідному візку. Відео

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко покатав по льоду пораненого бойовика «ДНР» в інвалідному візку який воював за Росію. Відповідне відео поширила білоруська пропаганда.

Про це повідомляє моніторингова група «Білоруський Гаюн». 

У повідомленні йдеться, що бойовика нібито звати Павло Прохоренков. Він служив у «Народній міліції ДНР» вже більше 5 років. У квітні 2022 року він підірвався на міні, втративши одну ногу, і серйозно пошкодив іншу.

Представники моніторингової групи з'ясували, що його вже не раз використовувався у пропагандистських роликах кремлівських ЗМІ. Відтак, йому та його родині дадуть громадянство Білорусі.  Що змусило його покинути окупований Донбас - невідомо.

«Минулого року він дав інтерв'ю прокремлівському виданню Супутник, де заявив, що впевнений, «незабаром завдяки спеціальній військовій операції РФ в Україні в Донецьку запанує світ, тільки поки треба з коренем вирвати це все погано, яке сюди намагається забратися, дістатися і викорінити російський народ», - йдеться у повідомленні. 

Читати також:

  • Олександр Лукашенко не довіряє своїм спецслужбам і підозрює їх у зраді. Саме тому він почав формувати свою охорону з приватної охоронної служби.
  • Невизнаний у світі президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що білоруси підтримують своїх «російських братів», але й нібито «не забувають» про українців.

Можливо зацікавить