Луцьк отримав дві тисячі доз вакцини від коронавірусу Pfizer

Луцьк отримав дві тисячі доз вакцини від коронавірусу Pfizer

Декілька днів тому у Луцьку взагалі не було вакцини від коронавірусу Pfizer, якої  потребували лучани. Проте наразі вона уже надійшла у медзаклади Луцької громади.

Про це у коментарі ВСН розповів начальник управління охорони здоров'я Луцької  міськради Володимир Лотвін.

«Ми робили заявку на 3 тисячі доз, і вчора отримали уже понад дві. Наразі у медцентрах громади наявні три вакцини для щеплень: CoronaVac, Pfizer та Johnson. І уже проводиться планова вакцинація як окремих громадян, так і колективів в організаціях», - зазначив очільник управління.

За його словами, поява вакцини у медзакладах могла спричинити певний наплив людей, адже сімейні лікарі почали повідомляти пацієнтів про її завезення.

«До того ж останні декілька тижнів був певний ажіотаж стосовно відсутності вакцини Pfizer, якою проводилася вакцинація бустерною дозою», - розповів Володимир Лотвін.

Також зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я дозволило друге бустерне щеплення для всіх охочих, зокрема, повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. Проте особливо радять її робити людям із хронічними захворюванням та людям віком 60+.

Можливо зацікавить