Луцькі патрульні пояснили, чи законно штрафувати пішоходів за відсутність флікерів

Луцькі патрульні пояснили, чи законно штрафувати пішоходів за відсутність флікерів

Для того, щоб привернути увагу водіїв та виділяти себе на проїжджій частині чи узбіччі, пішоходи повинні мати при собі світловідбивальні елементи. У разі недотримання правил вони можуть отримати штраф.

Про це у коментарі виданню ВСН розповіли у пресслужбі патрульної поліції Волинської області.

Як повідомляється, у темний час доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи мають використовувати світловідбивальні елементи або бути в одязі з такими елементами. Відповідні зміни до постанови 2001-го були внесені у 2020 році.

«Якщо у людини в одязі є світлоповертаючий елемент, то можливість аварії зменшується у 6-8 разів. За несприятливих погодних умов людину буде помітно на відстані 130-150 метрів, тоді як у темному одязі - лише на 25-30 метрів», - кажуть в інформаційному відділі патрульної поліції Волинської області.

У пункті 4.4 Правил дорожнього руху України зазначається, що пішоходи, які у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи: як-от,  стрічку, наклейку, жилет або бути в одязі із такими елементи.

Зокрема, невиконання правил дорожнього руху відповідно до ч. 1 ст. 127 КУпАП тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 255 гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить