Луцьким муніципалам дозволили затримувати автомобілі

Луцьким муніципалам дозволили затримувати автомобілі

Працівників департаменту муніципальної варти Луцька наділили повноваженнями інспекторів із паркування. Відтепер вони можуть розглядати справи про адмінправопорушення за порушення правил зупинки, стоянки авто, виносити постанови про штраф та затримувати автівки. У громаді буде і штрафмайданчик, і евакуатор.

Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Луцької міськради 12 жовтня.

Прийняття цього рішення допоможе розв’яти транспортних проблем Луцької громади, зменшить навантаження на вулично-дорожню мережу, підвищить рівень якості паркування та дисциплінує водіїв, збільшить надходження до місцевого бюджету, а головне сприятиме розвитку паркувального простору міста.

Як зазначив член виконкому Олег Іванюк, робота муніципадів наразі перетворилася в інструмент для заробляння грошей, а не наведення порядку.

«Муніципали ходять у радіусі одного кілометра в центрі і наклеюють папірці, а потім зникають десь. Вони повинні впорядкувати ситуацію з неправильним паркуванням, а не заробляти гроші. Ситуація в районі автобазара, Варшавського ринку, де хотично паркуються водії, приводить до думки, що відбувається перекос», - зазначив Олег Іванюк.

З цими зауваженнями Луцький міський голова Ігор Поліщук частково погодився.

«Муніципали наразі працюють не лише у центрі, а й в усіх мікрорайонах. До них часто надходять скарги, що сусіди блокують доступ до сміттєвих контейнерів, і спецтранспорт не може проїхати. Загалом, був перекос, але я неодноразово наголошував, що першоергово муніципали повинні наводити порядок з автомобілями. Також за моїм дорученням на авторинку працюють інспектори з паркування спільно з патрульною поліцію. Проте, там складна ситуація, адже люди не хочуть заплатити 100 гривень, а лізуть битися з патрульними і муніципалами, ставлять автомобілі на тимчасових номерах. Зараз запроваджена комендантська година і стало менше святкувань на авторинку, від чого потерпали місцеві жителі. Наразі там є проблема з паркуванням, але ми працюємо над цим», - каже міський голова. 

З його слів сьогодні Луцьк шукає евакуатор для автомобілів та майданчик для їх розміщення. 

«Як тільки евакуюють десятки автомобілів ця проблема зникне, у тому числі і на авторинку», - зазначив Ігор Поліщук.

Можливо зацікавить