Луцьким підприємцям виділять 10 мільйонів на підтримку бізнесу

Луцьким підприємцям виділять 10 мільйонів на підтримку бізнесу

У Луцькій громаді створили фонд підтримки бізнесу та збільшили кошти на його підтримку на наступний рік.

Відповідне рішення прийняли на черговому сесійному засіданні Луцької міськради 21 грудня.

Для підтримки бізнесу у громаді з міського бюджету виділили на 2023 рік 10 мільйонів гривень. Зокрема, ці кошти планують спрямувати на закупівлю бізнесом генераторів.

«Ці кошти планують витратити на генератори. Проте цей фонд створений не лише для цього, а й для загальної підтримки місцевого бізнесу у майбутньому. Процедура відбору на отримання генераторів швидше за все включатиме такі фактори, як прохідність місця, де знаходиться бізнес, його поверховість і тому подібне. Це має бути такий собі "пункт обігріву - 2, де люди на випадок складної ситуації зможуть обігрітися чи попити чаю», - зазначив директор департамету економічної політики Луцької міськради Борис Смаль

За його словами, хоч і левова частина бізнесу громади закупила уже генератори, вони часто телефонують і цікавляться чи можуть отримати компенсацію з міськради за їх придбання і як це зробити. 

«Тобто ці кошти частково будуть спрямовані і на такі заходи», - зазначив Борис Смаль.

Зазначимо, що загалом бізнес може отримати кошти на відшкодування витрат на підтримку економічної активності, стабілізації діяльності, забезпечення соціальної стабільності та безпеки мешканців тергромади. А також реалізацію проєктів, міжнародних програм, проведення виставок, ярмарків, симпозіумів, аукціонів, розвитку інфраструктури, у тому числі: створення бізнес-інкубаторів, бізнес-центрів, консультаційних та інформаційних систем.

Можливо зацікавить