Луцький драмтеатр уклав незаконний договір на понад 10 мільйонів: що каже нове керівництво

Луцький драмтеатр уклав незаконний договір на понад 10 мільйонів: що каже нове керівництво

Апеляційний суд підтвердив незаконність конкурсних торгів Волинського академічного обласного драмтеатру щодо закупівлі газу та укладення договору на суму 10,5 мільйона гривень з одним із постачальників на придбання газу.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Під час перевірки виявили факт безпідставного проведення театром переговорів із суб’єктом господарювання та укладення договору на придбання блакитного палива.

У суді драмтеатр не надав переконливих доказів наявності особливих обставин, що унеможливлювали дотримання ним строків для проведення конкурентної процедури закупівлі, де свої цінові пропозиції мають право подавати всі зацікавлені особи. Натомість комунальне підприємство, всупереч законодавству наприкінці минулого року провело переговори лише з одним учасником, та в же у січні 2022 року уклало договір, за яким початкова вартість 1 тис. куб. м газу становила понад 65 тисяч гривень.

Проте укладений договір про закупівлю газу визнано недійсним.

При цьому театр на стадії апеляційного оскарження провів конкурентну процедуру та уклав новий договір про закупівлю газу в іншого постачальника за нижчою ціною.

Як розповів виданню ВСН теперішній директор театру Сергій Скулинець, наразі у театрі є проблеми з опаленням. Проте вони роблять усе, аби якнайшвидше вирішити це питання.

«Ми працюємо над тим, аби було тепло в театрі. І наразі це першочергове питання для нас. Ця проблема виникла ще до мого призначення, і наразі я її вивчаю. Але будемо намагатися якомога швидше забезпечити театр теплом», - зазначив директор.

Можливо зацікавить