Має бути гарний врожай: на Волині завершують посівну озимих

Має бути гарний врожай: на Волині завершують посівну озимих

Цьогоріч посівна кампанія у Волинській області триває довше в порівнянні з минулими роком, зокрема через тривалі дощі у вересні. Завершиться посівна за півтора тижня.

Про це розповів керівник відділу рослинництва і технічної політики обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, - пише Суспільне.

З його слів, найбільше аграрії висіяли озимої пшениці – майже 100 тисяч гектарів, що становити дві третини від загальної площі посіву.

Має бути гарний врожай: на Волині завершують посівну озимих

"Ріпаку посіяно під урожай 50 тисяч гектарів, завершується посів озимого ячменю на площі майже вісім тисяч гектарів. Також добігає завершення посів озимого жита, якого посіяно 90 % або 16 тисяч гектарів", – зазначив посадовець.

На полях, що поблизу села Вільхівка Луцького району, працює техніка. Зі слів головного агронома сільгосппідприємства Ігоря Ліштвана, посіяли дві тисячі гектарів озимого ріпаку, 150 гектарів озимого жита і три тисячі гектарів пшениці. Аграрій говорить: зараз погодні умови сприяють проведенню посівної кампанії, тому працюють цілодобово.

Має бути гарний врожай: на Волині завершують посівну озимих

"Почали ми сіяти озиму пшеницю 10 вересня. Ми пару днів посіяли і почались дощі. Вони йшли три тижні. Попри дощі, ми старалися не зупинятися і продовжувати сіяти. В нас ця справа затягнулася, бо ми вже днів 10, як мали посіяти озимину", – каже агроном.

З його слів, терміни посіву минають, однак висіяти культури, зокрема пшеницю на зиму, необхідно.

Завершує посів озимої пшениці під урожай наступного року тракторист Віталій Сидорчук у господарстві "Городище". З його слів, спочатку підготували грунт, а зараз сіють озимину.

"Погода сприяє, а було що не сприяла. Земля волога, зараз добре сіяти. Поки сію один, а на вечір приїде друга сівалка. Так буде скоріше, бо може ми оцю ділянку засіємо", – сказав працівник господарства.

Попри те, що посівна кампанія на Волині змістилася в часу, говорить керівник відділу управління агропромислового розвитку ОВА Олександр Книш, достатня кількість вологи восени є сприятливим чинником, що закладає гарні підвалини в розрахунках на урожай наступного року.

Можливо зацікавить