«Малиш» із тероборони Волині воює за Україну з 2014-го

«Малиш» із тероборони Волині воює за Україну з 2014-го

Дивлячись на бійця 100 бригади ТрО Волині Романа спершу не розумієш, звідкіля у цього плечистого чоловіка взявся позивний «Малиш», а  це ще з 2014-го. Тоді 18-річний худорлявий хлопчина попросився у самооборону і його взяли. Це змінило його життя і він присвятив себе обороні України: три роки був контрактником у ЗСУ, артилерист-АТОвець, водій фури, якого повномасштабне вторгнення застало у Польщі. 24 лютого на дзвінок хлопців-майданівців відповів: «Тримайте для мене місце у черзі до військкомату!».

   

Про «Малиша» розповіли у 100 Окремій Бригада Територіальної Оборони Волині.

«Це з 2014-го пішло. Коли почався Майдан, мені ще не було 18 років. Був страшенно худим, але дуже просився в самооборону. І мене таки взяли! Хоча й прозвали «Малишом». – Стаміци все й почалося («стаміци» то волинський діалектизм, означає «звідти», «звідси»)…», - розповідає «Малиш» про свій позивний.

У 2017-2020 роках Роман відслужив три роки за контрактом у ЗСУ. Був артилеристом, провів «чи то три, чи то чотири» ротації у зоні проведення АТО/ООС. Виконував бойові завдання як на Донеччині, так і на Луганщині.

Ранок 24 лютого 2022 року він зустрів у Польщі.

«Саме доїжджав до польського Лодзь (працював водієм фури). Аж раптом дзвінок від моїх хлопців-майданівців. Сказали лише одне слово: «Почалося!». Відповів: «Тримайте для мене місце у черзі до військкомату!». Додому заскочив на п’ять хвилин, аби взяти наплічник. Усе необхідне – включно з військовою формою – склав до нього вже давно…», - пригадує Роман. 

З Перемогою на «Малиша» чекають кохана дівчина, тато, мама, сестра і бабуся. А ще – чотирилапа улюблениця, німецька вівчарка Альма.

Роман стверджує, що точно знає, чим закінчиться ця війна: «Беззаперечною Перемогою України! Бо ми є козаки – а козаки завжди перемагають!».

Можливо зацікавить