Мама пораненого військового заявляє, що на Дніпропетровщині медики вимагали гроші за лікування її сина

Мама пораненого військового заявляє, що на Дніпропетровщині медики вимагали гроші за лікування її сина

Мати пораненого військового Світлана Скрипник заявляє, що в одному з медзакладів Дніпропетровської області у неї вимагали гроші за лікування її сина.

Про це повідомляє «Суспільне».

 Мати пораненого 24-річного бійця В’ячеслава Чуприни, Світлана Скрипник розповідає, що у серпні під час бойових дій на Донеччині він отримав ураження шкіри понад 40%. Військового відправили в опікове відділення одного з медзакладів Дніпропетровщини.

За словами жінки, від перших днів лікування медики вимагали з неї гроші – за операції, перев’язки і медикаменти.

«Натякнули, що потрібна мотивація для покращення лікування мого сина. Плюс кожні два дні у нас була перев’язка. Через те, що мені говорили, що потрібна якась мотивація, ми давали гроші кожні два дні. Лікарю я давала починаючи з 2 тисяч. Коли була операція, нам провели шість операцій, операція – по три тисячі. Його помічниці давала менше, по 500 гривень», – розказує мати.

Також жінка розповіла, що сама купувала всі медикаменти для лікування свого сина.

«Повели мене в аптеку, показали мене фахівцю цієї аптеки і сказали, щоб я ліки купувала там. Коли ми звернулися до адміністрації, вони подивилися на ці чеки, – виявляється, в наявності були в лікарні ці всі ліки, які я ходила постійно купувала», – говорить жінка.

 Жінка запевняє, що для неї головне було – врятувати сина, тому не замислювалася, що їхні права порушують і нікуди спершу не зверталася. Але зараз вона  подала скаргу до департаменту охорони здоров’я ОВА, там їй повідомили, що вже розпочали службову перевірку.

Читайте також:

  • На масштабній корупції викрили чиновників у Дніпрі. Вони не давали дозвіл на поховання, якщо не отримали хабар. Злочинну схему організували у комунальному підприємстві «Міська ритуальна служба» Дніпровської міськради. Щомісяця організатори оборудки одержували «прибуток» приблизно у 7 мільйонів гривень.
  • За менш як добу українці зібрали більше 300 тисяч гривень на пікап для снайпера Євгенія Сітенка із позивним «Стафф».