Марка з «рускім корабльом» зібрала для ЗСУ мільйони гривень

Марка з «рускім корабльом» зібрала для ЗСУ мільйони гривень

Завдяки продажу марки Укрпошти із легендарною фразою про «рускій карабль» вдалося зібрати близько 10 мільйонів гривень. У четвер оголосять дату старту наступної марки «руський воєнний корабль ВСЬО». 

Про це повідомив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський в своєму Телеграм-каналі. 

У повідомленні він зазначив, що Укрпошта не збирається зупинятися на досягнутому. Тож залишки легендарної марки продадуть на 15 аукціонах, які триватимуть до п’ятниці, на майданчиках Prozorro. На аукціонах розіграють конверт першого дня з печаткою, підписом ген директора та аркуш марок. Щоденно відбуватиметься по 3 аукціони.  

«Всі зібрані кошти підуть на спеціальні благодійні рахунки Укрпошта в KSE Foundation і будуть спрямовані на 4 напрямки: 1) допомога ЗСУ 2) допомога школам та дитячим садочкам оновлюватись після війни 3) організація логістики гуманітарних вантажів 4) гуманітарна допога. Більше детально розповімо про це з Тимофієм Миловановим за декілька днів а поки вдячний його команді за сприяння добрим справам», - зазначив Смілянський.

Окрім того, він анонсував супер-аукціон у Фейсбук на неділю, 22 травня. Там лотом стануть конверт з підписом художника марки та картини Бориса Гроха та Смілянського (таких існує всього 3), блок з 6 марок F та 6 марок W, а також світшот з маркою та магніт.

Перелік аукціонів є тут: https://cutt.ly/SHaeJUi

«Стартова ціна за комплект — 5 тисяч гривень. Для того, щоб взяти участь у цих аукціонах, кожен охочий може зареєструватися на одному з майданчиків: The Tender, ТОВ «Придніпров'є 2021» SmartTender.biz, «Навіта» або «Скомпані» . Учасник має сплатити одну тисячу гривень як гарантійний внесок. Після завершення аукціону в разі перемоги 500 грн зараховуються як комісія майданчика, інші 500 грн — як передоплата за лот. У разі програшу учасника гарантійний внесок повертається в повному обсязі. Якщо учасник переможе та відмовиться від оплати, він втратить свій гарантійний внесок, при цьому 500 грн отримає майданчик як комісійну винагороду, а інші 500 грн надійдуть на благодійний рахунок», - роз’яснив правила участі гендиректор Укрпошти.

Можливо зацікавить