Масштабні повітряні тривоги 14 березня: у Повітряних силах ЗСУ назвали причину

Масштабні повітряні тривоги 14 березня: у Повітряних силах ЗСУ назвали причину

Масштабні повітряні тривоги, які оголошувалися сьогодні, 14 березня, були пов'язані з активністю тактичної авіації Російської Федерації, загрозою застосування ОТРК наземного базування та польотами МіГ-31К.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Так, близько 10:00 години ранку тривога лунала на півдні, півночі та сході України, що було пов'язано з активністю тактичної авіації.

«Зокрема, на півдні літаки Су-24 випустили в напрямку узбережжя 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П по засобах ППО Одещини. Ракети не досягли своїх цілей, але уламки однієї з них завдали пошкоджень цивільній інфраструктурі», – йдеться в повідомленні.

 Також із 10:27 на сході України існувала загроза застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування.

Повідомляється, що о 15:26  пролунала масштабна повітряна тривога у зв'язку із загрозою застосування балістичних ракет.

«Решта тривог – о 13.00, 14.30 та 16.30 год, оголошувалися через зліт винищувача МіГ-31К, який є носієм аеробалістичних ракет «Кинджал» з авіабази «Саваслейка». Повітряні тривоги, пов'язані з МіГ-31К не були тривалими, скоріш за все це тренувальні польоти», – пояснили в Повітряних силах ЗСУ.

 

Читайте також:

Можливо зацікавить