Мер Ковеля підозрює, що у графіках вимкнення електроенергії присутня корупція

Мер Ковеля підозрює, що у графіках вимкнення електроенергії присутня корупція

Міський голова Ковеля Ігор Чайка звернувся до правоохоронних органів з вимогою розібратися куди дівається ліміт електроенергії, виділений для громади. Зокрема, він звертає увагу на деревообробні підприємства поблизу міста,  які, буцімто, користуючись корупційними зв‘язками, використовують ліміти, що мали б йти на обігрів осель.

Про це йдеться у відеозверненні Ігоря Чайки.

Як зазначається у зверненні, в громаді третій тиждень заявлені графіки стабілізаційних відключень електрики не працюють. Зокрема сьогодні в окремих районах світло в оселях подавали не більше години-півтори.

«Є ряд питань, на які хотілось би почути відповіді. 6 грудня на Ковель подали 5 Мвт при тому, що область орієнтовно отримує 190 Мвт.

Чому друге за чисельністю населення місто в області отримує менший ліміт електроенергії, ніж, наприклад, Ківерці? В чому т,ут справедливість?

Чому заявлені Волиньобленерго графіки «чотири через чотири» працювали лише в суботу-неділю 3-4 грудня?», – запитує міський голова. 

Він зауважує, що всі розуміють в якій ситуації опинилася країна, однак ковельчани хочуть справедливості. 

Зокрема, лише за  день на «Гарячу лінію» міського голови надійшло понад 120 звернень, десятки повідомлень в соцмережах, колективні скарги під час особистого прийому громадян.

«Люди готові терпіти, якщо цей розподіл справедливий! Але його немає!

Є інформація, що ряд деревообробних підприємств поблизу Ковеля, користуючись корупційними зв‘язками, у час війни використовують ліміти, які мали б йти на обігрів осель, хоспісу, дитсадків та шкіл.

У мене запитання: невже світло і тепло для дітей, батьки яких воюють, менш важливе, ніж прибутки від деревообробки?Так, бізнесу потрібно працювати, щоб підтримувати економіку. Але точно не за рахунок звичайних людей», – наголошує Ігор Чайка.

Міський голова звернувся з офіційним листом в правоохоронні органи, до обласної військової адміністрації з вимогою негайно розібратися з цим питанням та дати пояснення, куди дівається ліміт електроенергії, виділений для громади.

 

Можливо зацікавить