Мера Одеси Труханова взяли під варту

Мера Одеси Труханова взяли під варту

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту у справі щодо заводу «Краян». Вийти він зможе під заставу у 13 млн гривень.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пише Громадське.

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу Труханову. 25 квітня ВАКС його вже міняв з особистого зобов'язання на заставу в розмірі 30 866 000 гривень. Гроші Труханов мав внести впродовж 5 днів.

Оскільки міський голова цю суму не вніс, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 

ВАКС частково задовольнив клопотання та відправив Труханова під варту на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави. На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду. 

Що це за справа?

Слідство обвинувачує міського голову Одеси Геннадія Труханова та інших у заволодінні понад 92 млн грн бюджету через схему придбання в комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

З жовтня 2018 року цю справу розглядали в Малиновському районному суді міста Одеса. У липні 2019-го суд оголосив виправдувальний вирок Труханову та іншим обвинуваченим.

САП подала апеляційну скаргу, а 11 лютого 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок та скерувала справи на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також:

• «Ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира»: Зеленський виступив в суді Гааги

На Волині п'яний водій з Херсонщини злетів у кювет: постраждав пасажир автівки

Залишив зброю без нагляду: військовому, який загубив автомат на вокзалі, винесли вирок

Можливо зацікавить