Мешканці луцької багатоповерхівки понад два тижні сидять без тепла: що кажуть комунальники

Мешканці луцької багатоповерхівки понад два тижні сидять без тепла: що кажуть комунальники

У Луцьку у багатоповерхівці на вулиці Дубнівській, 79 з виключенням електропостачання повністю зникає опалення. Але і зі світлом у будинку ледве теплі батареї, або ж взагалі холодні. Загалом така ситуація у будинку триває уже орієнтовно два тижні.

Про це виданню ВСН повідомили мешканці багатоповерхівки.

З цього приводу вони зверталися у «Луцьктепло», де повідомили, що при відключенні електропостачання місцева котельня не справляється з потужностями й вимикається.

У місцевому житлово-комунальному підприємстві обуреним мешканцям будинку зазначили, що такий випадок чи не єдиний на Луцьк. Усі інші котельні при відключенні світла продовжують працювати. Також там порадили писати колективне звернення-прохання до «Луцьктепла», аби вони провели перерахунок за опалення та посприяли у тому, аби не відключали електропостачання у котельні.

Журналіст видання ВСН звернувся до «Луцьктепла», аби вони роз'яснили ситуацію та що робити людям. 

За словами речника підприємства Антона Безносикова котельня, яка обслуговує будинок на Дубнівській, 79 дійсно впродовж місяця відключається або ж аварійно, або ж згідно графіка «Волиньобленерго».

«Попри те, що котельні є об'єктами критичної інфраструктури, ми стикаємося з такою проблемою. Це стосується першочергово малих і дахових котелень, зокрема й цієї. Ми та міський голова зверталися до «Волиньобленерго» аби вирішити питання відключення цих котелень, аби енергетики погодили з нами графік або взагалі не відключали їх.

За попередніми результатами цієї ночі у нас жодна котельне не була відімкнена від електроенергії. Ми працюємо і сподіваємося, що проблему вирішимо, але наразі ми - заручники ситуації», - зазначив речник.

Стосовно нарахування оплати за опалення, то Антон Безносиков пояснив, що у цьому будинку є тепловий лічильник, і вони мають показник спожитого тепла. Наразі механізмів перерахунку для таких будинків в законодавстві не визначено.

«Тобто є факт споживання і він відповідно до площі споживача розбивається на усіх. Очевидно, що вони спожили менше, ніж якби ми мали можливість надавати належно послугу цілодобово, і відповідно за те менше, що вони спожили їм потрібно заплатити», - пояснив речник.

Загалом у місті при відключенні світла зупиняються 20 котелень, і про обладнання їх генераторами поки наразі складно щось сказати.

«Попередньо планували, що обладнувати генераторами будуть найбільші котельні міста, а також ті, що обслуговують лікарняні заклади з лежачими хворими», - резюмував Антон Безносиков.

Сьогодні, 14 грудня, місцеві жителі повідомили нам, що 15 грудня у будинку буде працювати комісія «Луцьктепла», аби вирішити проблему з опаленням у будинку. 

За слова Луцького міського голови Ігоря Поліщука, на такі об'єкти важливо правильно підключити генератор, а спеціалістів, які якісно можуть це зробити, аби він не згорів, у нас є не дуже багато.

«Ми працюємо, аби котельні взагалі не вимикалися. Крім того, у «Луцьктпла» працює нічна бригада, яка запускає котельні після їх вимкнення. Дахові ж котельні заживлені від самої будівлі й вимикаються разом з нею. А провести окрему лінію живлення на кожну таку котельню немає можливості. Тому, як тільки прийдуть генератори, вони будуть встановлені на всі дахові котельні», - зазначив міський голова під час сесійного засідання Луцької міськради 13 грудня.

Також у «Луцьктепла» є окрема бригада по індивідуальних теплових пунктах, яка за зверненнями жителів виїжджає на виклик і налагоджує відключені від світла ІТП таким чином, аби вони включилися максимально через годину.

Можливо зацікавить

Великдень

Великодній кошик не має ніякого відношення до християнських традицій: пояснення митрополита Луцького і Волинського Михаїла

«Полон вбиває»: в Луцьку з'явився символічний мурал

«Полон вбиває»: в Луцьку з'явився символічний мурал

Отримав опіки всього тіла: у Луцьку з вантажного вагона зняли 14-річного підлітка

Отримав опіки всього тіла: у Луцьку з вантажного вагона зняли 14-річного підлітка

Незабаром у Луцьку ввімкнуть фонтани: відомо, коли саме

Незабаром у Луцьку ввімкнуть фонтани: відомо, коли саме

Повідомили про стан лучанки, яка постраждала в аварії на Рівненській

Повідомили про стан лучанки, яка постраждала в аварії на Рівненській

Волинян кличуть покататися на унікальному тролейбусі
фото

Волинян кличуть покататися на унікальному тролейбусі

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду