«Ми б’ємося за Україну так, немов це остання битва», - військовий капелан з Волині на фронті з 2014 року

«Ми б’ємося за Україну так, немов це остання битва», - військовий капелан з Волині на фронті з 2014 року

Військовий капелан та священник храму Різдва Христового, що на Волині, Ігор Бігун на фронті з 2014 року. Тоді чимало його парафіян стали на захист держави від російської агресії. Поїхав на Схід і отець Ігор, адже духовна зброя, на його думку, не менш важлива у боротьбі за свободу і незалежність України.

Про це йдеться на сторінці головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

У 2015 році приєднався до лав бійців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, де й досі проповідує Слово Боже.

«Ми не обираємо маму - це промисел Божий. Ми народжуємося у матері, яка є найкращою для нас. Так само не обираємо національність - це є воля Божа, що ми народилися українцями, і все, що нам дає Всевишній, ми маємо розвивати, захищати й любити.

Отже, коли ворог прийшов на нашу землю, ми всі незалежно від професій, поглядів, уподобань об’єдналися, щоб захистити нашу матір Україну. На фронт пішли найкращі сини і доньки України. Для мене є великою честю проповідувати слово Боже цим незламним, мужнім воїнам», - пояснює отець Ігор

Подією, яка назавжди закарбується в пам’яті, отець Ігор називає звільнення Харківщини.

«Емоції, які ми відчували, неможливо ні з чим порівняти. На деокупованих територіях до сліз розчулювали діти, які вітали нас із синьо-жовтими прапорцями. Люди обіймали мене так, що аж окуляри зламали», - зізнається військовий капелан.

Ціна свободи, яку виборюють наші захисники, є дуже високою. Однак кожен має абсолютне усвідомлення значення цієї боротьби.

«Ми б’ємося за Україну так, немов це остання битва. Фактично так і є. Ми переможемо і зрештою після важких випробувань матимемо сильну і нездоланну державу», - впевнений капелан.

Можливо зацікавить