«Ми сидимо тут, ні за що не платимо»: в Авдіївці батьки ховають дітей від евакуації

«Ми сидимо тут, ні за що не платимо»: в Авдіївці батьки ховають дітей від евакуації

Наразі Авдіївка, що в Донецькій області постійно піддається ворожим обстрілам.  В місті щодня зʼявляються нові руйнування. Але, там все ще залишаються люди, і переконати їх евакуюватись складно.

Про це заявив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, пише «УНІАН».

«Це проявляється у десятках обстрілів міста, у сотнях обстрілів – по позиціях навколо міста. Це 10-12, іноді й більше авіаракет у місто, по позиціях», – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ. 

За словами Барабаша, в місті щодня зʼявляються нові руйнування, але там все ще залишаються люди, і переконати їх евакуюватись складно. Вони відмовляються через матеріальні причини.

 «Ми сидимо тут, ні за що не платимо. Нам привозять гуманітарну допомогу, продуктові набори. Є медицина, яка – питання інше, але вона є. Зазвичай ті пенсії, які отримують, вони збираються на картку», – навів чиновник приклади відповідей людей.

А ще в Авдіївці під постійними обстрілами перебувають діти. За останнім даними, в місті знаходяться шестеро дітей, однак ця цифра не остаточна, бо деякі батьки ховають дітей від евакуації.

«Ця цифра – 6 дітей – у нас прямо застопорилася, і нічого ми з цим не можемо зробити поки що. Не тому що нічого не відбувається. Ми практично щодня знаходимо нових дітей», – говорить Барабаш.

Одна з матерів ховала свою дворічну дитину від евакуації. Вона не хотіла виїжджати з міста через брата, який боявся мобілізації. Сьогодні жінку з дитиною все ж вивезли. 

Читайте також:

Можливо зацікавить