ВРУ звільнила трьох міністрів. Серед них - міністр цифрової трансформації

ВРУ звільнила трьох міністрів. Серед них - міністр цифрової трансформації

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров подав у відставку. Також ВРУ підтримала відставки Сергія Шкарлета та Павла Рябікіна.

Про це пише Фокус.

Заяву про відставку Міністр цифрової трансформації України написав ще 18 березня. У понеділок, 20 березня, голова профільного комітету Михайло Крячко розглянув її та схвалив.У Верховну Раду в понеділок, 20 березня, внесли проєкт постанови про відставку чинного міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова. Відповідний документ було опубліковано на сайті парламенту.

Ініціатором проєкту постанови став нардеп від «Слуги народу» та голова Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Михайло Крячко.

Відомо, що заяву про звільнення подав сам Михайло Федоров ще у суботу, 18 березня. Попередньо, Федорова перепризначать: він отримає більше повноважень і стане віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації України. Його кандидатуру на нову посаду внесуть у Раду на найближчому засіданні.

ВРУ звільнила трьох міністрів. Серед них - міністр цифрової трансформації

У понеділок, 20 березня, профільний комітет, який очолює Крячко, за дорученням спікера парламенту Руслана Стефанчука розглянув заяву міністра цифрової трансформації та ухвалив позитивне рішення щодо відставки Федорова. За відставку Федорова проголосували нардепи.

Також Верховна Рада підтримала відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка.

Рішення щодо звільнення Шкарлета підтримали 295 нардепів. Також відставку відправили міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить