«Митний безвіз»: через Ягодин пропустили перші вантажівки

«Митний безвіз»: через Ягодин пропустили перші вантажівки

Через митний пост «Ягодин» на Волині рушили перші вантажівки, що перевозять товар, оформлений із застосуванням NCTS

Про це інформує Волинська митниця.

До слова, європейський режим спільного транзиту став доступним для українських учасників ЗЕД із 1 жовтня цього року. У такий спосіб у рамках «Митного безвізу» українські прикордонники в режимі реального часу обмінюються митною інформацією щодо транзитних вантажів з 35 країнами, а також використовують єдину митну декларацію та єдину фінансову гарантію для переміщення товарів від країни-відправлення до країни-призначення.

Першопрохідцем у зоні діяльності Волинської митниці став 20-тонний вантаж із асортиментом напоїв, які київська торгівельна мережа імпортувала з Латвії.

За єдиною декларацією, оформленою у цій Прибалтійській країні, автомобіль швидко пройшов контроль польських та українських митних служб. Тривалість оформлення на митному посту «Ягодин» становила менше 9 хвилин. У подальшому товар прослідував до митного поста «Східний» Київської митниці як митниці призначення.

А поки ми готували цей матеріал до публікації, на митному посту «Ягодин» оформили ще 6 вантажівок, товар у яких імпортувався із застосуванням NCTS.

Можливо зацікавить