Митрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля Луцька

Митрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля Луцька

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Святителя Миколая Чудотворця в селі Городище Луцького районного деканату Боратинської громади з нагоди 20-ліття служіння настоятеля, 15-ліття освячення храму та престольного празника.

Престольне свято громада відзначає 22 травня – у день перенесення мощей святителя Миколая з Мир Лікійських у Барі. Про це повідомили у Волинській єпархії Православної Церкви України.

За Божественною літургією разом із владикою молилися настоятель протоієрей Богдан Лисак, інше духовенство благочиння. Церковними відзнаками нагороджено активних парафіян.

На початку ХХ ст. у Городищі був храм, який зруйнували 1943-го. На початку 90-х розпочато будівництво нового двоярусного Божого дому на честь Святителя Миколая Чудотворця. Тоді, у 1991-му, зареєструвано громаду. У 1992-му розпочали богослужіння в нижньому храмі; поступово будувався верхній. 1 червня 2008 р. ще тоді єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив церкву.

Митрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля ЛуцькаМитрополит Михаїл відвідав престольне свято у селі біля Луцька

Читайте також:

Можливо зацікавить