Мобілізація в Україні: в ЗСУ повідомили, що ентузіазм українців знижується

Мобілізація в Україні: в ЗСУ повідомили, що ентузіазм українців знижується

Наразі в Україні фіксують зниження ентузіазму у призовників під час мобілізації. Але ЗСУ потрібно поповнювати мобілізаційний ресурс.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Наразі ми спостерігаємо все ж таки падіння ентузіазму у цієї категорії населення, які вже, як то кажуть, зрозуміли для себе, що можуть цілком і в умовах війни співіснувати в цивільному житті. Не поспішають  прийти до центру комплектування, надати про себе дані», - сказала Гуменюк.

Вона розповіла, що багато військовозобов'язаних мають документи та підстави отримати відтермінування від мобілізації. Тож їх варто надати до центрів комплектування.

«Вони цілком законним способом можуть це надати встановленим порядком і уникнути тієї самої мобілізації, якої не хочуть», - розповіла представниця ЗСУ.

Читати також:

  • Данілов пояснив, що це потрібно для того, аби сформувати резерв та поставити на облік військовозобов'язаних. Окрім цього він нагадав, що в Україні з 24 лютого 2022 року, не припинялася мобілізація.
  • У Мінцифри тривають обговорення щодо покращення послуг для військовослужбовців у додатку «Дія» в межах мобілізації, утім конкретних рішень щодо цього немає.

Можливо зацікавить