Модель роздягнулася та влаштувала фотосесію на старовинному єврейському цвинтарі у Польщі. Фото

Модель роздягнулася та влаштувала фотосесію на старовинному єврейському цвинтарі у Польщі. Фото

 Художниця та фотограф Агнешка Пшекоп з Польщі, яка живе та працює у Німеччині, влаштувала скандальну фотосесію на старовинному єврейському цвинтарі міста Ченстохова.

Про це пише ізраїльське видання Ynet.

 У повідомленні йдеться, що на цвинтарі Ченстохова знаходяться поховання, які датуються ще XVIII століттям. До Другої світової війни там проживало понад 30 тисяч євреїв, а після вижили лише 5 тисяч.

Свою фотосесію  Агнешка Пшекоп влаштувала прямо біля могил у напівоголеному вигляді, обравши для цього чорне бікіні та пеньюар, свій «образ» фотографка доповнила довгим чорним пальто та капелюхом. Потім свої фотографії вона опублікувала на сторінці у Facebook.

Модель роздягнулася та влаштувала фотосесію на старовинному єврейському цвинтарі у Польщі. Фото

Протест проти такої фотосесії ініціював дослідник та співробітник Польського музею у Варшаві Кшиштоф Бейлевський. Чоловік запитав художницю, чи почала б вона робити аналогічні фотографії на могилі своїх предків. Його допис швидко розповсюдили користувачі, які також обурилися через такі фото. Але художниця на це не відреагувала.

Інший активіст та працівник фонду j-negations, що займається збереженням єврейської спадщини в Польщі, Меїр Булка подав скаргу до місцевої поліції. Він звинуватив Пшекоп у образі релігійних почуттів. За його словами, в цьому випадку прояв антисемітизму - кричущі дурість та невігластво.

 Тільки після звернення до поліції художниця видалила фото зі своєї сторінки.

Але активісти вимагають, щоб вона відповіла за свій вчинок у суді.

«Хтось вирішив, що у мертвих євреїв немає прав, але влада не повинна спускати таке на гальмах заради справедливості і щоб дати урок молодому поколінню», - заявив Булка.

Читайте також:

  • Колишня речниця Південного регіонального управління Держприкордонслужби Іванна Плантовська, яка нещодавно потрапила у гучний скандал через свої поїздки до Парижу, розкішні автівки та оголені фото під час війни, знов показала свій відпочинок за кордоном.
  • Півтора року за ґратами проведе прикордонник, який без дозволу залишив місце служби та намагався втекти до Польщі, використовуючи підроблені документи.