МОН не захотіло відмовитись від російської літератури у шкільній програмі

МОН не захотіло відмовитись від російської літератури у шкільній програмі

Твори російських авторів будуть обов'язковими для вивчення в шкільній програмі. Якщо батькам чи учням не подобаються твори, в яких постійно повторюються слова «хохол» і «хохляцький», їх все одно доведеться вивчати. Йдеться про твори Гоголя, Булгакова та Короленка, який МОН вирішило залишити в шкільній програмі.

Про це в коментарі Еспресо розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

Йдеться про твори Гоголя, Булгакова та Короленка, який МОН вирішило залишити в шкільній програмі.

«Що стосується курсу зарубіжної літератури, то там є твори, які вивчаються текстуально. Наприклад, Гоголь, Короленко і Булгаков вивчаються текстуально, обов'язково. Всі діти повинні вивчати ті твори, які записані в програмі, – «Ніч перед різдвом», «Ревізор», «Шинель» Гоголя, «Сліпий музикант» Короленка та «Собаче серце» Булгакова вивчаються текстуально. А є твори, які вивчаються за вибором, серед них «Бабин Яр» Кузнєцова і «12 стільців» Ільфа та Петрова», – розповів Кононенко.

Попри те, що в творах російської літератури українці показані в ненайкращому світлі, а автори вживають слова «хохол» і «хохляцький», відмовитися від вивчення учні не зможуть.

«У нас система освіти не побудована таким чином, що щось я хочу вивчати і вивчаю, а інше – не хочу і не вивчаю. Так не може бути! Навчальна програма написана для всіх. І якщо написано, що твори вивчаються текстуально, то вони вивчаються текстуально, і крапка!» – наголосив посадовець Міносвіти.

Можливо зацікавить