Можуть піти на західні області: екскомандир Азову прогнозує другий великий наступ росіян

Можуть піти на західні області: екскомандир Азову прогнозує другий великий наступ росіян

Екскомандир полку Азов Максим Жорін назвав три можливі напрямки другого великого наступу росіян, який, на його думку, має відбутись.

Таку думку він висловив виданню NV.

«Я впевнений в тому, що він буде. І він буде за рахунок тих підрозділів, які вони зараз зібрали з мобілізованих. Поки ми сміялися з відосиків, де вони п’яні валяються, б’ються, щось з ними відбувається, відбувалася підготовка цих мобілізованих, формування з них нових підрозділів, озброєння», - сказав Жорін.

Він зазначив, що з мобілізованих росіян не вийде сформувати «якісь надпрофесійні підрозділи», однак їх буде дуже багато.

«Я впевнений, що мобілізували набагато більше, ніж 300 тисяч. Їх все ж озброять, їх все ж посадять на техніку. І саме за рахунок цих підрозділів спробують зробити другу хвилю наступу, під час якої, скоріше за все, вони спробують збільшити лінію фронту, обравши один з напрямків, за яким наступати — або Харківська область, або Київська область, або навіть західні області», - вважає екскомандир полку Азов.

На думку Жоріна, росіяни поки що не обрали на якому напрямку наступати, «проте ми розуміємо, що такі сценарії є, українська армія готується до будь-якого з них».

«Треба розуміти, що це буде непростий час, він нас попереду чекає. І це буде величезна проблема. І всі ці мобілізовані ще багато біди принесуть на нашу землю», - додав він.

Раніше про плани Росії здійснити нову масштабну атаку на Україну у 2023 році заявляли президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Залужного, Росія може піти в новий наступ в лютому, «у кращому випадку у березні, у гіршому — наприкінці січня». За його словами, це може статися не на Донбасі, а в напрямку Києва з боку Білорусі. Також Залужний не виключає атаки на південному напрямку.

Резніков говорив, що росіяни можуть знову атакувати вже в лютому. Він сказав, що друга частина мобілізованих, приблизно 150 тисяч осіб, розпочала свої тренувальні курси у різних таборах - для підготовки потрібно не менше трьох місяців.

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

мобілізація хвороба

Ожиріння, діабет та недостатня вага: з якими хворобами ендокринної системи не можуть мобілізувати

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм