На будівлі луцького суду намалювали легендарного співака

На будівлі луцького суду намалювали легендарного співака

На приміщенні Луцького міськрайонного суду з'явився мурал із портретом легендарного співака Василя Зінкевича, який тривалий час жив у Луцьку. Це вже друге подібне зображення видатних лучан, яких на стінах міських будівель малює художник Юрій Чайка.

У коментарі виданню ВСН Юрій Чайка розповів, що ці зображення ввійдуть до серії «Люди міста».

Художник планує малювати портрети лучан, яких знають і пам'ятають мешканці міста. Першим на муралі з'явився популярний іще з 70-х років співак Валерій Маренич. Його намалювали на стінах пабу OldSkull на початку січня.

Наступним з'явилося зображення іншого легендарного музиканта із Луцька. На цьому муралі на будівлі міськрайонного суду на вулиці Лесі Українки - Василь Зінкевич в образі героя легендарного фільму «Червона рута». 

На будівлі луцького суду намалювали легендарного співакаНа будівлі луцького суду намалювали легендарного співакаНа будівлі луцького суду намалювали легендарного співакаНа будівлі луцького суду намалювали легендарного співакаНа будівлі луцького суду намалювали легендарного співака

«До нас звернувся художник Юрій Чайка і розказав про свою ідею малювати мурали з відомими у Луцьку людьми. Запропонував намалювати на приміщенні суду Василя Зінкевича. Я розказав колегам про цю ідею, і всім вона дуже сподобалась. Зінкевича я і моє покоління добре знаємо, але, можливо, молодші - уже й не знають. Але ми повинні пам'ятати людей, які прославляли Волинь і Луцьк», - вважає голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк

Довідково. Василь Зінкевич — український естрадний співак, народний артист УРСР (1986 р.), лауреат Шевченківської премії (1994 р.), Герой України (2009 р.), почесний громадянин Луцька. Чимало пісень у його виконанні увійшли до золотого фонду української музики XX століття.

Фільм «Червона рута» - перший в Україні музичний телевізійний фільм, який знімали у 1971 році в Яремче. Разом із Василем Зінкевичем в головниї ролях зіграли Софія Ротару, Володимир Івасюк, Назарій Яремчук та інші українські музиканти, які на той час ще не були відомими. Проте фільм отримав неймовірний успіх, а «Червону руту» Василь Зінкевич, Назарій Яремчук і її автор Володимир Івасюк заспівали на телефестивалі «Пісня-71» в Москві, і вона стала піснею року.

Читати також:

Можливо зацікавить

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

мобілізація

Міра покарання була надмірно м'якою: ухилянту з Волині суд замінив умовний термін на обмеження волі

Мобілізація розлучення

Волинянка подала на розлучення, бо чоловік переховується, уникаючи мобілізації

розбещення дітей

Скористався тим, що дівчинка спала: волинянин уник покарання за розбещення дочки співмешканки

хабар поліція права

Вимагав 19 тисяч гривень у переселенця: у Луцьку відсторонили від посади затриманого на хабарі інспектора поліції

Судили за ухилення від мобілізації

Волинянина з інвалідністю засудили за ухилення від мобілізації

солдат покарання

Не з’являлась на службі понад півтора року: як покарали солдатку ЗСУ на Волині

Мобілізація ухилянт

Волинянин без ключиці отримав тюремний строк за ухилення від мобілізації

ДТП п'яний військовий

Був п'яний: на Волині військовослужбовець врізався у запарковане авто