На честь волинського міста у Києві назвали провулок

На честь волинського міста у Києві назвали провулок

На честь міста Камінь-Каширський було названо невеличку вуличку у Голосіївському районі міста Києві.

Світлини з цього провулку опублікував журналіст, голова громадської організації у «Творчі та Незалежні» Богдан Ліпич.

За словами журналіста, провулок раніше мав назву на честь радянського військового діяча Маршала Говорова. А колись у цьому районі існувало окреме від Києва селище Ширма, назва якого за однією з версій пов'язана з «шир'ю» - широким простором між лісовими масивами. На початку 1930-х років селище почало забудовуватись.

У серпні 2022 року провулок Говорова перейменований і нині він має назву невеликого районного центру на Волині - Камінь-Каширський.

Дістатися до нього дуже просто. Від станції метро Голосіївська достатньо пройтися пішки (1,8 кілометра). По цих вузеньких київських вуличках руху транспорту і міського хаосу майже немає, а в районі панує цілковита тиша.

На пагорбах обабіч дороги стоять будиночки сільського типу, не вище двох поверхів та з присадибними ділянками. Довжина провулку становить не більше 200 метрів: від вулиці Гвардійської до приватної ділянки із зеленою брамою.

Богдан Ліпич запрошує прогулянку цим провулком та іншими цікавими локаціями.

На честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулокНа честь волинського міста у Києві назвали провулок

Можливо зацікавить