На Херсонщині вчителі відмовилися співпрацювати з окупантами

На Херсонщині вчителі відмовилися співпрацювати з окупантами

У Херсонскій області представники закладів освіти відмовилися готуватися до навчань за «новою програмою» та їздити у Крим на «підвищення кваліфікації». 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута у Медіацентрі Україна. 

Ситуація в Херсонській області лишається тяжкою – морально, гуманітарно. Окупант не дає жодного гуманітарного коридору, щоб завести необхідні вантажі. Тривають постійні обстріли звільненої території. Ворог намагається вийти на кордони області.

«Там, де бойових дій немає, на окупованій територій, росіяни намагаються «налагоджувати життя». Вчора, в Херсоні гауляйтер проводив «нараду» з педагогами. Вчителі адміністрації шкіл просто герої.  Послухати його прийшло лише 20 осіб, при тому, що у місті 71 школа. Педагогів закликають  готуватися до навчання за новою програмою, їздити в Крим для «підвищення кваліфікації». Фактично всі директори заявили, що їх це не влаштовує і вийшли», - сказав він.

 Геннадій Лагута наголосив, що попереду звільнення Херсонщини і всі ці явища, «наради» та тиск на людей припиниться тільки тоді, коли окупант піде звідси.

Можливо зацікавить