На лейтенанта волинської бригади чекає реабілітація і протезування в Німеччині

На лейтенанта волинської бригади чекає реабілітація і протезування в Німеччині

35-річний Ігор Скучинський, який втратив на війні ногу, двічі пережив зупинку серця, проходитиме реабілітацію в Німеччині. Це стало можливим завдяки партнерству міст Володимира та Цвікау

Про це пишуть на сторінці Володимирської міської ради на фейсбуці.

Незабаром Ігор Скучинський пройде протезування та реабілітацію в одній із німецьких клінік. А після коли повністю стане на ноги він не полишає надії повернутися у лави ЗСУ. 

Із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ігор Скучинський героїчно відзначився у кількох боях - зокрема на Київщині, коли йому разом із побратимами вдалось розбити колону ворога, не допустивши її просунення у напрямку Житомира, а також на Миколаївщині, де під час відступу прийняв бій на себе та отримав важкі поранення.

Подвиг захисника відзначили двома нагородами - орденом «За мужність» III ступеня та орденом Богдана Хмельницького III ступеня

На лейтенанта волинської бригади чекає реабілітація і протезування в Німеччині

Переживши після поранення дві клінічні смерті, в результаті травм Ігор втратив ліву ногу. В його тілі досі лишається 10 уламків, а пересуватись молодий чоловік вчиться на тренувальному протезі. 

Та попри це лейтенант не втрачає оптимізму і регулярно відвідує тренування у спортзалі клубу «Любарт», що у Володимирі. Саме тут до 2017 року, доки не став контрактником, п’ятикратний чемпіон Волині та тричі чемпіон України працював тренером із гирьового спорту. 

До речі, на базі клубу «Любарт» військовослужбовці, які отримали поранення, мають можливість проходити часткову реабілітацію.

Більше у відеоінтерв’ю з Ігорем Скучинським.

Нагадаємо, що було оголошено збір коштів на допомогу лейтенанту Ігорю Скучинському.

Можливо зацікавить