На луцький стадіон витратять майже два мільйони гривень

На луцький стадіон витратять майже два мільйони гривень

Комунальному підприємству «Стадіон Авангард», яке нещодавно взяли на баланс міста, з міського бюджету планують виділити кошти на його утримання. А саме, мова йде 1 мільйон 800 тисяч гривень. 

Про це йшлося під час бюджетної комісії Луцької міськради 12 грудня.

За словами  директора департаменту молоді та спорту Луцької міськради Володимира Захожого, кошти потрібні на оплату комунпослуг, заробітну плату і мінімальні ремонти.

«Зараз ми лише починаємо налаштовувати роботу аби отримувати прибутки. Загалом це підприємство не зовсім типове, адже ця споруди знаходиться в центрі міста, і ми маємо утримувати її в належному стані. 

Сьогодні стадіон має сертифікат для легкоатлетичних змагань - від чемпіонатів України до чемпіонатів Європи. І в західному регіоні він є одним з кращих. Впевнені, що кількість змагань буде збільшуватися через те, що 10 спортивних стадіонів і сотні спортшкіл по Україні вщент розбиті й не підлягають ремонту. Тому в майбутньому наш стадіон та спортшколи можуть активно використовуватися для різних змагань та підвищувати рейтинг міста», - зазначив Володимир Захожий.

За його словами стадіону уже вдалося залучити кошти благодійника для двох тракторів для стрижки поля.

«Це дуже важливо, адже обслуговувати поле потрібно першочергово. І воно потребує саме спеціалізованого трактора. І уже з березня вони готові тримати поле в належному стані», - розповів Захожий.

За словами директора департаменту, на 2023 рік стадіон планує отримати з бюджету 1 мільйон 900 тисяч гривень, і заробити власними силами понад 2 мільйони.

Загальна вартість програми на 2023-2025 роки - 13 мільйонів 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше новий директор «Авангарду» розповів, як тепер працюватиме стадіон.

Можливо зацікавить