На польсько-білоруському кордоні українці блокують величезну кількість фур, які везуть товари до росії та Білорусі

На польсько-білоруському кордоні українці блокують величезну кількість фур, які везуть товари до росії та Білорусі

Протестуючих є багато, і польська влада не забороняє протест. Частково дорога біля цього пункту перекрита, адже тут стоїть величезна кількість вантажівок з товарами. Про це повідомляє в ефірі Сhastime журналістка Мирослава Гонгадзе.

Крім українців на протесті присутні білоруси та поляки, які намагаються зупинити цю доставку товарів.

"Вони вважають злочином доставляти товари до росії та Білорусіі в обхід санкціям. Ми там бачили від товарів першої необхідності, до палива", - розповідає Гонгадзе.

Як зазначають протестувальники, яких наразі є декілька сотень, стоятимуть там скільки буде потрібно. Адже вони намагаються змусити Європейський Союз запровадити додаткові санкції, та припинити торгівлю з Білоруссю та росією.

За словами одного з активних учасників протесту Євгена Клімакіна, ця ініціатива розпочалася через критичну ситуацію на кордоні.

"Ми бачимо, що російські й білоруські фури вільно ганяють туди-сюди. Рівно тиждень тому ми приїхали сюди, і нам невеликими силами вдалося затримати білоруські та російські фури. В понеділок тут була черга близько кілометрів з вантажівок, але уже через блокування центральної магістралі Польщі", - зазначає активіст.

Також цю ініціативу підтрима прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який вважає неправильним у ситуації, коли росія нищить, вбиває, катує українські міста, не можна з ними вести жодного бізнесу. Але з цього приводу немає узгодженої позиції Європейського Союзу.

"Наразі спільні думки з цього приводу мають Естонія, Латвія, Литви та Польщі, які постійно підіймають це питання", - розповів активіст.

За його словами, з початку війни через Польщу проїхало 30 тисяч таких фур. Крім цього прикордонного пункту, є ще два, якими також рухаються російські та білоруські вантажівки. Зокрема, з Калінінграда та ще один з Білоруссю.

"На підтримку нам приїжджає все більше людей, які розуміють, що це необхідно. Адже наші воїни борються в Україні за нашу землю, а це наше поле битви. І ми маємо зробити усе, аби хоч тут зупинити російські каравани", - зазначає чоловік.

На його думку, декілька днів такої блокади принесуть мільйонні збитки країні-агресору.

На польсько-білоруському кордоні українці блокують величезну кількість фур, які везуть товари до росії та БілорусіНа польсько-білоруському кордоні українці блокують величезну кількість фур, які везуть товари до росії та БілорусіНа польсько-білоруському кордоні українці блокують величезну кількість фур, які везуть товари до росії та БілорусіНа польсько-білоруському кордоні українці блокують величезну кількість фур, які везуть товари до росії та Білорусі

Фото Наталки Панченко.

Можливо зацікавить