«Будешь слушать ту музыку, которую слушаю я»: у Луцьку ексдиректор заводу погрожував сусіду пістолетом. Деталі

«Будешь слушать ту музыку, которую слушаю я»: у Луцьку ексдиректор заводу погрожував сусіду пістолетом. Деталі

На прохання сусіда вимкнути гучну музику, колишній директор луцького ПАТ «Електротермометрія» Юрій Малихін погрожував йому пістолетом. Це сталося в одній із багатоповерхівок на вулиці Шевченка у Луцьку. 

Сусіди про чоловіка, який погрожував зброєю, багато не розповідають, оскільки переважно не перетиналися. Але кажуть: музику, яку той вмикає, теж чують. Наразі Малихін перебуває на волі, травматичний пістолет вилучили, а слідство, повідомляє поліція, триває.

Про інцидент виданню ВСН розповів потерпілий сусід Юрія Малихіна Олександр, на якого і наставляв дебошир зброю.

«Сьогодні він мені приставив пістолет, а завтра може комусь іншому»

Додому, каже хлопець, після важкого дня повернувся пізно ввечері, було вже за десяту. Коли зайшов до квартири, почув, як гучно грала музика. 

«Ця ситуація вже не вперше, - зауважує він, - я ще у дописі писав (на сторінці у фейсбуці, - ред.), що для мене це, як дежавю минулих вихідних, бо тоді було так само. Я до нього вже заходив, він був у нетверезому стані, але тоді зробив музику тихіше, тому подумав, що зайду ще раз, адже пісні грають, а хочеться відпочити».

Пригадує діалог, коли спустився попросити зробити музику тихіше: 

- Чего?

- Зробіть, будь ласка, музику тихіше. Я вже до вас заходжу вдруге і, відверто, це ненормально. Ви розумієте?

- Да еще одиннадцатой нету.

- По-перше, з 22:00 години не можна шуміти, а, по-друге, майте повагу, я не хочу з вами сваритися.

Олександр зауважує, що тоді сусід пообіцяв вимкнути пісні, що відтворювалися. Музика й справді на 10-15 хвилин почала грати тихіше, але згодом знову стала гучною.

Хлопець стверджує, що не знав ні Малихіна, ні жінку, що була з ним, проте вони поводили себе гучно: сміялися, голосно говорили, вмикали музику. 

«Я подумав: «Ну гаразд, хоче відпочити - окей». Знаєте, як буває, ще одну пісню послухаємо, потанцюємо - і все. Минає 20 хвилин - результату нуль. Я знову вдягнувся, пішов до нього, постукав - почув, що жінка його заспокоювала.

Я розумію, що у нього «здають» нерви, бо я стукаю і це заважає відпочивати, але я ж прийшов перший раз і сказав нормально, пояснив, що не хочу сваритися, і попросив вимкнути. А він відкриває двері, стоїть з пістолетом і каже: «Шо ти хочеш?» - відповідаю: «Будь ласка, зробіть музику тихіше». Каже: «Ти меня не понял», шарпає, притуляє пістолет до голови, бере за шию і притискає до стінки», - розповідає Олександр.

Він зауважує, що на спершу подумав, що це пневматичний пістолет, але, як йому попередньо повідомила поліція, це був «травмат», на який на момент перевірки не було документів. Також, каже Олександр, сусід мав дві одиниці зброї, на які документи були.

«Він каже: «Нет, слушай меня: ти будешь слушать ту музыку, которую слушаю я, и так, как я хочу». Я казав йому заспокоїтися. На той момент розумів, що якщо почну сперечатися, то він може вистрелити. З іншого боку, я розумів, що ситуація неадекватна. Він почав витягувати мене на сходову клітку - я відштовхувався і намагався його заспокоїти. Тоді він мене відштовхнув і зайшов у квартиру - я піднявся до себе» - переповідає хлопець.

Розповідає, що після цього він, поміркувавши, викликав поліцію. Каже, за рішенням слідчого, писав заяву і давав свідчення він у відділку, звідки повернувся о 4-й ранку, тому, що саме казав сусід поліції, не чув. Водночас зауважує, що Малихін лишився вдома.

«Будешь слушать ту музыку, которую слушаю я»: у Луцьку ексдиректор заводу погрожував сусіду пістолетом. Деталі«Будешь слушать ту музыку, которую слушаю я»: у Луцьку ексдиректор заводу погрожував сусіду пістолетом. Деталі

Олександр каже, що раніше з сусідом не перетинався, лиш двічі на вихідних (минулих і цих, - ред.) сказав йому про музику. 

«У ЗМІ я читав, що у 2016 році він п'яний втікав від поліції за кермом автомобіля, - підкреслює. - Йому це зійшло з рук. Далі я знайшов пост у фейсбуці про те, що людина десь тут на стоянці з ним сперечалася, а він їй погрожував, що розкаже, що і як потрібно зробити.

У мене вже купа коментарів, де пишуть: «Та він сплигне, все вирішить».

Молодик каже, що, певно, сусід, хотів його налякати, проте, констатує: йому не страшно.

«Я не боюся і прекрасно розумію, що навіть якщо він почне «юлити» й виходити зі справи, йому це просто так не зійде. Сьогодні він мені приставив пістолет, а завтра може комусь іншому. Сьогодні він був п'яний і не вистрілив, бо, можливо, так склалася ситуація, а якби вистрелив, то навіть та сама «резина» - людина інвалід», - додає Олександр.

До слова, як повідомили раніше у поліції, за цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.129 Кримінального кодексу України. Йдеться про погрозу вбивством. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Триває слідство, під час якого з’ясують усі причини та обставини конфлікту.

«Він такий - чоловік специфічний»

Як розповідає мешканка будинку за адресою вулиця Шевченка, 13а, у якому і трапилася ситуація, Оксана, з Юрієм Малихіним вона ніколи не спілкувалася, інцидентів немає, лиш часом бачить, коли той виходить з будинку і сідає до машини, але, каже, що чоловік - специфічний. 

«Музику мені теж буває деколи чути. Тобто він її вмикає регулярно. Якщо є якісь питання щодо будинку - він ніколи не бере участі, йому це не цікаво, живе своїм життям і ні на кого не звертає увагу», - зауважує вона.

Ще одна жителька будинку відзначає, що про Малихіна сказати нічого не може, однак зачитує коментар знайомої, отриманий на перепост інформації про інцидент у соцмережах: «Неадекватний хам і мурло, думає, що за гроші все на цьому світі купляється. Але, чесно, питання: «Чи не вистрілить він наступного разу?»

Заголовне фото (колаж) - ІА «Волинська служба новин». Використані фото - ВСН та ВолиньPost.

Читайте також:

Можливо зацікавить