На Рівненщині під час пологів померла 20-річна дівчина та її син: медики свою вину заперечують

На Рівненщині під час пологів померла 20-річна дівчина та її син: медики свою вину заперечують

На Рівненщині поліцейські розслідують смерть 20-річної породіллі із села Кричильськ. Летальний випадок стався 29 листопада у Сарненській райлікарні. Під час пологів померла 20-річна породілля та її немовля. Батьки померлої звинувачують у цьому лікарів. 

Як пояснили «Рівне Медіа» у Сарненській ЦРЛ, нині вони чекають на остаточні висновки патологоанатомічної експертизи з Рівного. 

- У четвер будуть остаточно передані документи після патологоанатомічної експертизи. Вони в Рівному. Відповідно після цього можна буде коментувати ситуацію. Попередні дані були визначені відразу при розтині. Наразі довідка уже сформована, просто у четвер вона буде у нас на руках. Родичам вже передали остаточний діагноз по смерті породіллі, - каже медичний директор лікарні Віктор Пістоль. 

За його словами, попередні висновки свідчать, що у жінки був розрив аневризми судин головного мозку та стався кроволивив у мозок. 

Відповідно це є бомба сповільненої дії... Це патологія, з якою будь-яка людина може прожити 10 чи навіть 40 років. Проте при певних ситуаціях судина розривається, відповідно крововилив йде у мозок, і людина помирає, - каже лікар. 

Якщо є порушення у породіллі, то там є чинники, які можуть вплинути на смерть дитини. Це лічені секунди, хвилини, - додає він. 

Віктор Пістоль заявляє, що лікарі райлікарні діяли, згідно із затвердженими протоколами та стандартами. Проте, за його словами, службове розслідування все ж проведуть. 

- Службове розслідування проводиться у будь-якому випадку. Це трагічна ситуація. І потрібно до цього підходити дуже уважно та виважено. Однозначно буде проведена службове розслідування на виявлення невчасних чи неправомірних дій. Але попередньо цього не було, - розповідає медичний директор закладу. 

Тим часом у поліції розпочали досудове розслідування про неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником. 

Можливо зацікавить

Герой війна

Автомобіль потрапив під ворожий артилерійський обстріл: історія Героя з волинської бригади

У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

У Луцьку діти з порушеннями слуху отримали слухові апарати

Жителю міста Ковель Сергію Ципку виконали унікальну операцію на серці. 

48-річному волинянину провели операцію на відкритому серці за технологією Феррацці

Ганна Данильчук, смерть породіллі і немовляти,

Без матері залишилися троє дітей: на Рівненщині загадково померли немовля, а потім його мати

На Волині майже 60 людей чекають на трансплантацію

Рідні померлих не завжди дають згоду на вилучення органів: на Волині майже 60 людей чекають на трансплантацію

Історія Дани Стоянович, яка двічі поборола туберкульоз
відео

Жила з діркою в легені: історія волинянки, яка двічі поборола туберкульоз

Герой війна доброволець

Одразу після повномасштабного вторгнення добровольцем прийшов до військкомату: спогади про молодого Героя з волинської бригади

мобілізація ухилянт

Хворіє вагітна дружина, батько та тесть: як покарали ухилянта

дтп рівне волинь
фото

Смертельна аварія: на Рівненщині в лікарні помер 38-річний волинянин