На Рівненщині загинула новонароджена дівчинка

На Рівненщині загинула новонароджена дівчинка

На Рівненщині суд виніс вирок «горе-матері», через яку загинула новонароджена вдома донька.

Про це повідомляє поліція Рівненської області.

Відповідно до вироку Острозького районного суду обвинувачену 28-річну жительку колишнього Острозького району засудили до двох років умовного терміну.

Подія сталася 21 січня минулого року. Тоді ще у 26-річної жительки колишнього Острозького району, яка перебувала на 34-35 тижні вагітності та в стані алкогольного сп’яніння, удома почалися перейми.

При надії жінка була вже вшосте. Втім, на лікарському обліку не перебувала, тому й умисно не викликала «швидку». З допомогою чоловіка у кімнаті, де температура була приблизно 10-14 градусів тепла, народила недоношену, але без вад розвитку дівчинку вагою 1886 г, зростом 43 см. Пуповину доньці перерізав батько.

Потому породілля закутала новонароджену в рушник, поклала на ліжку та пішла займатися своїми справами. Лише через деякий час її одягнула.

Схаменувшись орієнтовно за хвилин 40, викликала «швидку». Втім, того ж дня у лікарні медики констатували смерть немовляти.

Слідчі у рамках кримінального провадження розпочатого за фактом завідомого залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, вчинене матір’ю стосовно новонародженої дитини провели слідчі дії.

Під час огляду місця події поліцейські виявили та вилучили плаценту.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть дитини настала в результаті загального переохолодження тіла через низьку температуру навколишнього середовища.

Читайте також:

Можливо зацікавить