На тимчасово окупованій території Донеччини примусово мобілізують молодь

На тимчасово окупованій території Донеччини примусово мобілізують молодь

Понад 100 студентів Донецького медичного університету ім. Горького загарбники силоміць відправили воювати проти українського народу. Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Ректор університету Григорій Ігнатенко за вказівкою окупантів зібрав студентів на «обов’язкові збори», звідки їх забрали представники окупаційної адміністрації області. За таку «винахідливість і віддане служіння» ректор отримав від окупантів відзнаку.

Батькам студентів ректор повідомив, що після демобілізації студенти продовжать навчання за індивідуальним графіком у прискореному режимі. Загалом на строкову службу в «армію» було призвано 176 студентів медуніверситету.

Примусова мобілізація на окупованих рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Вона суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Можливо зацікавить