На цукровому заводі на Волині тракторист задавив на смерть пішохода, чоловік відбувся умовним

На цукровому заводі на Волині тракторист задавив на смерть пішохода, чоловік відбувся умовним

Тракторист ДП «Агрофірма Луга-Нова», який, працюючи на Іваничівському цукровому заводі на Волині, на смерть задавив пішохода, обійшовся умовним покаранням.

17-го листопада 2021 року близько 19:15 уродженець села Древині Іваничівської громади, працюючи трактористом-машиністом ДП «Агрофірма Луга-Нова» ПП «Універсам», під час виконання робіт по навантаженню зернової продукції на території ПП «Іваничівський цукровий завод» здійснив наїзд на пішохода. Від отриманих травм чоловік помер. Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 24-го березня, повідомляє БУГ

Пізніше правоохоронці з’ясували, що тракторист, вивозячи зернову продукцію з приміщення складу заднім ходом, не переконався, що це буде безпечним і не завдасть шкоди іншим учасникам руху. Окрім цього, чоловік працював не маючи посвідчення водія на право керування відповідної категорії телескопічним навантажувачем «MANITOU MLT 845 HLSU». Це, на думку поліцейських, і призвело до наїзду на пішохода.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, у потерпілого було розтрощення голови, численні переломи черепа, ребер і плеча, ушкодження мозку й легень, травми грудної клітки й нижніх кінцівок, рана на правій гомілці та чисельні крововиливи. Від шоку внаслідок отриманої чисельної, поєднаної травми тіла пішохід помер.

Правоохоронці помітили в необережних діях працівника агрофірми «Луга-Нова» грубе порушення Правил дорожнього руху України. Проти тракториста порушили кримінальне провадження. 

В суді тракторист визнав свою вину, запевнив, що щиро розкаявся й просив суворо його не карати, зокрема, не позбавляти волі та права керувати транспортними засобами. Чоловік пояснив, що того дня під час навантаження кукурудзи здійснював виїзд навантажувачем з приміщення складу цукрового заводу заднім ходом, і відчув удар, а коли зупинився, то побачив, що здійснив наїзд на пішохода.

Син загиблого пішохода у суді запевнив, що претензій до тракториста не має, адже той повністю відшкодував йому завдану майнову та моральну шкоду. Також потерпілий попросив не позбавляти жителя села Древині волі та права керування транспортними засобами.

У підсумку реальний строк на 3 роки позбавлення волі суд замінив одним роком умовного покарання. Також тракторист обійшовся без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Читайте також:

Головне фото - ілюстративне

Можливо зацікавить

Шантажем примушував до проституції: луцькі поліцейські затримали сутенера з Рівного

Шантажем примушував до проституції: луцькі поліцейські затримали сутенера з Рівного

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

мобілізація

Міра покарання була надмірно м'якою: ухилянту з Волині суд замінив умовний термін на обмеження волі

Мобілізація розлучення

Волинянка подала на розлучення, бо чоловік переховується, уникаючи мобілізації

розбещення дітей

Скористався тим, що дівчинка спала: волинянин уник покарання за розбещення дочки співмешканки

хабар поліція права

Вимагав 19 тисяч гривень у переселенця: у Луцьку відсторонили від посади затриманого на хабарі інспектора поліції

Судили за ухилення від мобілізації

Волинянина з інвалідністю засудили за ухилення від мобілізації

На Волині затримали зловмисника, який вбив пенсіонерку

Рідний внук: на Волині затримали зловмисника, який вбив пенсіонерку

Встановили особу пенсіонерки, тіло якої знайшли у Нововолинську

Частину черепа виявили у під'їзді: встановили особу пенсіонерки, тіло якої знайшли у Нововолинську