На укриття в селищній раді майже 400 тисяч, а на допомогу бійцям - 50 тисяч: на Волині - скандал через перерозподіл бюджету

На укриття в селищній раді майже 400 тисяч, а на допомогу бійцям - 50 тисяч: на Волині - скандал через перерозподіл бюджету

В Іваничах визрів скандал - місцевих активістів і навіть бійців, які захищають Україну від росіян, обурив несправедливий, на їх погляд, розподіл коштів бюджету громади.

Так, на черговому засіданні виконавчого комітету селищної ради розподілили один мільйон 539 тисяч гривень, які вдалось отримати завдяки перевиконанню місцевого бюджету. Також перенаправили на інші цілі 114 тисяч гривень, - пише Буг.

Члени виконкому виділили майже 399 тисяч гривень на поточний ремонт приміщення захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони) протирадіаційного укриття, що знаходиться в селищній раді. До речі, кошти на відновлення цього укриття виділялися вже кілька разів.

Це і обурило місцевих активістів. Вони стверджують, що на ремонти укриттів в навчальних закладах громади виділялися значно менші кошти, хоча мало б бути навпаки, адже йдеться про безпеку дітей, а це найважливіше. Небайдужі жителі селища кажуть, що укриття в школах, особливо в ліцеї №1 далеко не в найкращому стані. На це ж саме скаржаться і чимало батьків школярів. Мовляв, там холодно, незручно і нема ніяких необхідних умов для тривалого перебування.

Активіст, а наразі військовий Іван Мазурок зауважив, що виділяти 400 тисяч на укриття в селищній раді нема сенсу, адже там тече дах. Інші активісти побоюються, що тут може йтися про “відмивання” грошей.

Також жителі не розуміють, чому виділили 47,7 тисяч гривень на придбання дизпалива Іваничівському добровольчому формуванню територіальної громади для чергування по території громади. Мовляв, наразі захищати селище нема від кого. До того ж саме для цього є поліція.

Окрім цього, під час виконкому виділили 50 тисяч гривень на виплату матеріальних допомог по Програмі підтримки жителів Іваничівської селищної територіальної громади, яких мобілізовано до лав Збройних Сил України та які беруть участь у відбитті військової агресії російської федерації проти України, а також членів сімей загиблих військовослужбовців.

Активісти нарікають, що цих коштів дуже мало. Адже місцевих мешканців, які зараз захищають країну в гарячих точках, чимало. І усі вони заслуговують на допомогу. До того ж багатьом з них, або ж їх рідним, кошти можуть бути вкрай необхідними. Але їх не буде.

Місцеві мешканці обурені, що під час розподілу коштів бюджету були неправильно розставлені пріоритети. І в цьому, на їх думку, винна очільниця громади.

Можливо зацікавить